Личности

Нечуван поклон пред Путин в Атон – седна на трона на византийските императори! (видео)

Нечуван поклон пред Путин в Атон – седна на трона на византийските императори! (видео)

epa05332945 Russian President Vladimir Putin visits the Byzantine and Christian museum in Athens, Greece, 27 May 2016. Russian President Vladimir Putin has traveled to Greece to visit a secluded Christian Orthodox monastic sanctuary and discuss energy and privatization deals in the cash-strapped country.  EPA/Thanassis Stavrakis/ POOL

Света гора е източник на нравствените устои на обществото, заяви президентът на Русия, пристигайки в Атон. В монашеската република той посети храма Успение на Пресветата Богородица, където бе отслужен кратък молебен. По време на молебена бе произнесена молитва за здраве, живот и благодат на божия раб Владимир и семейството му и на всички заобикалящи го.

Путин благодари на вселенския патриарх и на предстоятеля на гръцката православна църква за онова, което правят, за да поддържат отношенията с руската православна църква и руския народ.

Тук съм за втори път и неизменно чувствам особена топлота, доброта и най-добро отношение не само към мен като руски държавен глава, но и към руския народ и към народа като цяло, каза Путин.

Той отбеляза, че на Света гора се извършва много важно и много нужно за православния мир дело, свързано с укрепване на нравствените устои на обществото.

В столицата на монашеската република Карея Путин седна на трона, на който в миналото са седели само византийските императори, съобщи телевизия „Цариград“. Според всички наблюдатели това е нечуван поклон пред гост на Света гора.

Фотография от посрещането публикува в своя туитър специалният кореспондент на «Комсомолская правда» Дмитрий Смирнов.

Припомняме, че Владимир Путин бе посрещнат в Света гора от президента на Гърция Прокопис Павлопулос и протоепистатът на Атон отец Павел.

Пик

http://pik.bg

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023