epa05243864 US Defense Secretary Ash Carter (C) listens to US President Barack Obama speak during a meeting with NATO Secretary General Jens Stoltenberg in the Oval Office at the White House in Washington, DC, USA, 04 April 2016. Obama and Stoltenberg discussed how NATO could assist in training troops to fight ISIS.  EPA/Mark Wilson / POOL AFP OUT

Това наистина е пословично нахалство! „Крадецът вика: Дръжте крадеца“! Разбраха че Русия ги превъзхождат във военно отношение и започнаха да квичат. Този звук разбира се няма да им помогне…Тези, които те бият през пръстите, за да не посягаш на чуждото, ги обяви за агресивни.

Администрацията на американския президент Барак Обама счита, че един от основните проблеми, пред който въоръжените сили на САЩ ще се изправят през следващите години по всички краища на света, се явява агресивната външна политика на Русия и Китай.

Това заяви военният министър на САЩ Аштън Картър пред випускници във Военноморската академия в Анаполис, щатът Мериленд, цитиран от ТАСС.

В бъдеще ние ще се изправим пред руската политика на агресия и принуда, изтъкна той, изброявайки основните предизвикателства пред въоръжените сили на САЩ.

Надигането на Китай е добро, но със себе си носи и агресия, което е лошо, добави Картър.

Е, щом като лъжат така нагло, значи е време Китай и Русия да направят военни бази по целият свят като започнат от границата на Мексико, Канада, в Куба и Карибския регион. Но както винаги всики тези лъжи целят провокация. В един момент някой по света, от провокираните по този начин от американците, ще се поддаде и така ще ги тресне че всиките им пуделски „съюзници“ ще се разбягат като видят че работата става дебела.

Като заплаха за американската сигурност военният министър на САЩ посочи и терористичната групировка „Ислямска държава”. Ръководителят на Пентагона сравни групировката с рак, появил се в Ирак и Сирия, но „метастазите се разпространяват по целия свят”.

News.bg

https://news.bg/world/sasht-rusiya-i-kitay-provezhdat-agresivna-politika-v-tseliya-svyat.html