Политика

Предизвикателно! Общинска съветничка в Пловдив дойде на сесия с бурка!

Предизвикателно! Общинска съветничка в Пловдив дойде на сесия с бурка!

5e_ugbujg
Общинската съветничка от Патриотичния фронт (ВМРО и НФСБ) Нина Гьошева дойде на днешната сесия на Общинския съвет в Пловдив със забулено лице.
По този начин тя изрази своето недоволство срещу неприемането на забраната за носене на бурки в града под тепетата, съобщиха Plovdiv24 и Топ новини.

Абсурдно е да се носи такова облекло на публични места. От охраната на Общинския съвет никой не ме спря, независимо че лицето ми беше скрито, никой не ми поиска документ за самоличност„, коментира Гьошева.

Тя е категорична, че в Общинския съвет на Пазарджик например не биха я допуснали в залата и биха я глобили, след като в града беше въведена забрана.

Това облекло не е характерно за исляма, който ние познаваме. То е характерно за радикалния ислям, което се носи от хора, привърженици на политическо течение. В България няма мюсюлмани, които носят такова облекло„, каза още общинската съветничка.

На 17 май Пловдивският общински съвет отхвърли предложението за промени в Наредбата за обществения ред, с които се забранява носенето на бурки и никаби. Предложението на вносителя Александър Сиди от Патриотичния фронт получи подкрепа само от 15 общински съветници. Други 12 гласуваха „против“, а 21 се въздържаха. Сред въздържалите се бяха и съветниците от ГЕРБ.

От ВМРО обявиха, че ще внесат отново за гласуване предложението за забрана на бурките.

Седмица преди това, с 13 гласа „за“, депутатите от ГЕРБ, БСП, Реформаторския блок и Патриотичния фронт в регионалната комисия на НС единодушно подкрепиха проектозакона за носенето на облекло, прикриващо или скриващо лицето.

dir.bg

More in Политика

плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024
171361364370379

Радев: Главчев явно още не е разбрал с какво се е заел като премиер, щом предлага да оглави и МВнР

април 20, 2024