Русия

Пушков нарече безумец генерала от НАТО, който предрече ядрена война с Русия до 1 година!

Пушков нарече безумец генерала от НАТО, който предрече ядрена война с Русия до 1 година!

Председателят на комисията по международни отношения към руската Дума Алексей Пушков реагира на изявлението на британския генерал от запаса сър Ричард Ширеф, че през следваща година между Русия и НАТО може да започне ядрена война.  „Бившият заместник-командир на НАТО призна възможността за ядрена война с Русия през следващите години – това изявление подхожда само на безумци и луди“ – написа Пушков в Туитър.

20150728_gaf_rb12_004

По-рано днес Ширеф заяви, че НАТО рискува ядрена война с Русия до една година, ако не увеличи отбранителните си способности в прибалтийските страни. Според бившия зам.- върховен главнокомандващ обединените сили на НАТО в Европа има сериозна опасност за нападение на Русия срещу Естония, Латвия и Литва, които са членове на Северноатлантическия пакт. “Западът трябва да действа сега, за да бъде избегната потенциална катастрофа”, смята Ширеф.

Image_5506125_302

“Трябва да съдим за президента Путин по делата, а не по думите му… Той нахлу в Грузия, нахлу в Крим, нахлу в Украйна. В период на напрежение една атака срещу прибалтийските страни е напълно възможна”, допълни генералът. Според него руският лидер може да бъде подтикнат към интервенция в Прибалтика от усещането за слабост в НАТО и, както с Крим, Кремъл ще представи действията си като акт на отбрана за защита на рускоговорещи малцинства.

Същевременно американският министър на отбраната Аштън Картър постави Русия на първо място в списъка с предизвикателствата, с които САЩ се сблъскват по света.

Президентът на Полша Анджей Дуда пък заяви, че неговата страна не е заинтересована от студена война между Русия и НАТО, съобщи РИА Новости.

Изтребители на британските военновъздушни сили са прехванали в сряда 5 руски самолета във въздушното пространство край границата с Естония, съобщи ТАСС. Руските самолети не са предали идентификационен код.Това се случва за втори път в рамките на една седмица.

Източник: РЕН тв и 24 часа

http://ren.tv/novosti/2016-05-18/pushkov-nazval-bezumcem-generala-nato-predrekshego-yadernuyu-voynu-s-rossiey

More in Русия

ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024