Русия

Реакцията на Русия! Захарова написа припев към песен за Асад за следващата „Евровизия“!

Реакцията на Русия! Захарова написа припев към песен за Асад за следващата „Евровизия“!

Spokeswoman of the Russian Foreign Ministry Maria Zakharova gestures as she attends a news briefing in Moscow, Russia, October 6, 2015.  REUTERS/Maxim Shemetov

Spokeswoman of the Russian Foreign Ministry Maria Zakharova gestures as she attends a news briefing in Moscow, Russia, October 6, 2015. REUTERS/Maxim Shemetov

След като станаха ясни резултатите от тазгодишната „Евровизия“, на която журито по политически съображения избра Украйна, а европейската публика категорично гласува за песента на Руусия, официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова написа припев към нова песен за сирийския президент Башар Асад, която по прогнозите й ще се появи и спечели следващата година.

 

zaharova_4

Победата на украинската песен във Евровизия беше подигравка с милионите зрители от Европа,които стояха до посред нощ и гледаха шоуто!Участието на Австралия -няма да го коментирам!Явно и тя по някакъв неведом път вече е част от Стария континент!Но гнусното политическо решение да се даде победата на Украйна е меко казано смехотворно!Откога политически песни участват на такъв конкурс,особенно такива които приличат по-скоро на някакво неясно нареждане като на погребална песен!Моля ви -това минава всякакви граници на добрия тон и толерантност!Жалко за организаторите-светлинното шоу и атмосферата бяха невероятни!, коментира друга нейна съименничка от Бургас – Мария Лазарова.

Коментарите в Москва за отминалото издание на престижния конкурс „Евровизия“ са разнопосочни, като преобладават негативните и умерените. Според руските медийни експерти, песента на техния участник в „Евровизия“ Сергей Лазерев е била изборът на европейските зрители, което според тях доказвало, че Европа желае Русия, но политиците в Брюксел са направили всичко възможно това да не стане, информира БНР.

Коментаторите в преките студия след края на „Евровизия“ заявиха, че професионалното жури е било измислено от организаторите, за да спре Русия да победи

А сега вижте и песента на руския претендент Сергей Лазерев:

Известният руски изпълнител и продуцент на тазгодишния участник на Москва във фестивала, Филип Киркоров, каза, че ако правилата са били както през 2008 г. в Белград, където се проведе „Евровизия“, то тогава Русия е щяла да повтори успеха на Дима Билан, които доведе фестивала в Русия.

В коментарите по време на гласуването, между водещите по телевизионния канал „Русия 1“, се даваха позитивни оценки на българската песен и на Поли Генова, като не рядко я определяха като отлична. Още преди началото на конкурса Филип Киркоров направи прогноза, че България може да изненада всички и че песента й има много хубаво звучене.

Не липсваха и политически коментари, свързани с конкурса и украинската победа в „Евровизия“. Според повечето руски наблюдатели, които все пак признаха превъзходството на украинската изпълнителка Джамала, се открояваха тезите, които твърдяха как при евентуална победа на Русия на „Евровизия“, всички европейски страни са щели да бъдат поставени в особена ситуация да решават дали да участват в организиран от Москва фестивал.

Сега тази дилема вече я няма, обобщи едно от музикалните руски издания и предстои да видим какъв домакин ще бъде Киев и дали ще повтори шведското издание, което тук беше оценено като невероятно от организационна гледна точка.

Източници: РЕН тв, блиц

http://www.blitz.bg/news/article/412473

 

 

More in Русия

ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024