Коментари

Рубиконът на Борисов, или зад кого застават американските служби!

Рубиконът на Борисов, или зад кого застават американските служби!

7_876

Ако ветото на президента успее и поправките в Избирателния кодекс паднат, може да падне и правителството. Най-вероятно това е била и целта на Плевнелиев. Тогава той ще назначи служебен кабинет, може би с премиер Митов, който да работи само за преизбирането му. За тази перспектива имах удоволствието да Ви уведомя във ФБ още на 16 януари т.г.

Тъй като е изключено управляващите да подкрепят преизбирането на сегашния президент, най-вероятно срещу него ще трябва да се изправи Борисов. Изходът от битката между двамата може отсега да се предопредели с точност 99 %, ако реферът е безпристрастен. Ако, но надали. Американски политически служби видимо са зад Плевнелиев. Те разполагат със средства да накарат Борисов да отстъпи. Но пък премиерът не може да не си дава сметка, че това би означавало край на политическата му кариера и началото на куп неприятности. Обкръжението му също е наясно с тази перспектива и очевидно ще се бори да я избегне.

Така една, по същество незначителна процедура, може да подскаже как ще се промени политическата върхушка и дали можем да очакваме промени в политиката. Все пак, ако ветото се провали, това ще означава бламиране на Плевнелиев и край на мераците му за втори мандат. То ще означава, и че Борисов се е опънал на инструкциите, удържал е на натиска и може да започне да търси по-национални решения на нашите проблеми.

Васил Василев, фейсбук

More in Коментари

залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024