Политика

Русофобът – евроатлантик удари историческо дъно – „Галъп“ го пожали с едва 23% доверие!

Русофобът – евроатлантик удари историческо дъно – „Галъп“ го пожали с едва 23% доверие!

plevneliev-537x350

Яростната политика на идиотизъм, безропотен слугинаж на Вашингтон и Брюксел и патологична русофобия катастрофира! Народът отхвърля „историческия избор“ на ГЕРБ, Плевнелиев и психодесните, както и на разните обслужващи ги протестъри и НПО-та.

Въпросът накъде върви България месец след месец дава около 20% оптимистични оценки и очаквания и 60% песимистични. През май 22% отговарят „към по-добро“, а 59% – „към по-лошо“, сочи поредното социологическо проучване – този път на „Галъп Интърнешънъл“.

Само една четвърт от народа вярва на правителството. През месец май едва 25% имат доверие в правителството, а 64% заявяват недоверие. 16% оценяват положително парламента, а 75% – отрицателно. Подкрепата за Росен Плевнелиев е само от 23% от анкетираните, докато 66% не го подкрепят. Доверието в държавната ни глава достига най-ниската си точка от началото на мандата и остава на една от най-ниските си позиции в исторически план – с 23% доверие и 66% недоверие.

ЦИФРИТЕ МУ СА БАЯ ЗАВИШЕНИ – ТОВА Е ПРЕОБЛАДАВАЩОТО МНЕНИЕ НА ХОРАТА ПО ФОРУМИ И СОЦИАЛНИ МРЕЖИ!

Данните са от ежемесечното проучване на общественото мнение от началото на 90-те години на двайсетия век насам, което извършва тази социологическа агенция.

Той е проведен в цялата страна чрез пряко интервю между 13 и 19 май. Периодът на изследването е скоро след конгреса на БСП, оттеглянето на подкрепата на АБВ за кабинета и предложението на ДСБ за издигане на Росен Плевнелиев.

Проучването не обхваща изявлението на Росен Плевнелиев, че няма да се кандидатира за нов мандат.

При партиите няма осезаеми различия, свързани с нашата социология откакто Борисов и ГЕРБ са на власт.

Независимо, че е налице масово неодоборение към политиката на сегашната власт, близо 25% заявяват, че биха гласували отново за ГЕРБ, ако изборите се провеждаха сега, а над 12% – за БСП. От анкетираните над 5% обявяват, че ще гласуват за ДПС, близо 5% – за партиите на Реформаторския блок, а над 4% – за партиите на Патриотичния фронт.

Тази картина показва известна шизофрения, но очевидно хората не виждат ясна алтернатива и затова предпочитат да гласуват по инерция – с подобаващ респект към силните на деня.

Според резултатите от допитването 3% от хората са готови да гласуват за АБВ, а други 3% декларират, че биха гласували за формация на Слави Трифонов. Близо 3% е потенциалният електорат на „Атака“, а 37% заявяват, че не биха гласували.

Идните месеци ще покажат от кои политически ниши идва подкрепата за Трифонов, но обикновено това са гласове извън твърдите електорати, предимно на хора, които не са гласували, или по-рядко гласуват, или пък са гласували за други формации, основаващи се на харизматичен лидер.

Интерес буди също сравнително по-ниската от обичайното декларирана подкрепа за ДПС. Данните от следващите месеци ще покажат има ли спад при ДПС и на какво се дължи той.

Напълно ориентировъчно – от днешна гледна точка при избори сега в парламента биха влезли ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторите, Патриотите, а АБВ, потенциална партия на Слави Трифонов, както и „Атака“, имат своите съвсем реалистични изгледи, се казва в изследването.

КОМЕНТАРИ ОТ ФОРУМИТЕ:

23% Плевнелиев ми звучат нереалистично много… той се погрижи да изгуби целия гербаджийски електорат и да спечели седесарския/русофобския, а те са не повече от 5-6%. Това на избори ясно се вижда. Останалите 17% които го подкрепят трябва да са хора, които не следят политиката и просто им харесва като излъчване… Или цифрите му да са завишени.

Нещо цифрите не ми се видят много верни. Може би единствено за Роско са горе-долу близко до истината, но май пак са завишени.

И понеже тези проучвания не хващат купения и корпоративен вот, ДПС ще е двойно, а в парламента пак ще влязат и БДЦ (Ковачки), вероятно в коалиция с някого.

Източник: News.bg, БГНЕС, БНР, Епицентър

 

 

 

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024