Политика

„Слънцето“ днес е в с. Ябланово: „За съжаление, не мога да огрея навсякъде!“

„Слънцето“ днес е в с. Ябланово: „За съжаление, не мога да огрея навсякъде!“

borisov-investirame-za-da-sme-po-blizo-do-boga-368148

Всички тия хора са мюсюлмани, нашия братя, ние искаме да ги направим да живеят по-добре. Това не ни ли интересува като българи, това не е ли национална сигурност? Това запита премиерът Бойко Борисов пред журналисти в село Ябланово, Котелско, предаде Хаштаг-BG.

„Какво по-хубаво да дойдеш и да видиш другата България. Тя не е само жълтите павета с 20 души, които си мислят, че имат повече права. Тези хора искат да им се направят читалища, пътища, водопроводи. С г-н Местан преди седмица говорих, знаете близо 10 млн дадохме за водопроводи, да имат хората вода. Чешма не са имали. И някои хора ми говорят за национална сигурност. Аз съм християнин, те са мюсюлмани, тук сме заедно, за да си направим държавата хубава. Да направим така, че направеното да се умножи, да стане по-добре, защото тези села са живи, хората много работят“, разясни Борисов.

„На този Министерски съвет дадохме за Видин, Димово, 25,5 млн дадохме да им имунизираме и защитим животните, огромни пари държавата полага заради всички тези хора. Това е национална сигурност. Националната сигурност ще е застрашена, когато тези хора не са доволни, когато държавата не им обръща внимание“, смята министър-председателят.

„Президентът има право на вето и правилно го е наложил, щом така смята. Изборният кодекс трябваше да се променя в частта за референдумите. Когато се отвори кутията на Пандора, всички партии се опитаха да вкарат колкото се може повече от предизборните си програми. В един момент ГЕРБ трябваше да защити други интереси. С цялото ми уважение към ПФ, защото действително трябва да се отчита грижата за националната сигурност, приемаме, че идеята им е благородна, а именно да защитят националните интереси, нещо, с което изцяло не съм съгласен и трябваше да го приемем под натиск, е, че за да се реши този проблем със секциите в Турция, се ограничиха права на българи на други места. Аз съм помолил във вторник да се срещнем с тях, ще говорим. Има някакви решения, включително да се даде възможност от ЦИК ние да откриваме секции. Не знам дали е юридически издържано, но съм готов да поема тази отговорност, за да се реши този въпрос. Старите изборни правила бяха много по-добри и даваха възможност на всички българи в чужбина да гласуват“, смята Борисов.

„В Америка и Европа все повече се отчита борбата на правителството с контрабандата“, отчете той и добави, че благодарение на това има повече пари за хората.

„Разчитам на отговорността на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Правото на всеки човек да гласува аз искам да го защитя“, заяви премиерът.

По думите му Симеонов и Каракачанов не са част от правителството. „Те само подкрепят отделни политики. За радост, в последните месеци нашите отношения са много по-добри. Чух ги сутринта. Ако трябва да избирам между стабилност, демокрация, права на хората, ще избера стабилност и правата на хората. Надявам се във вторник да изберем разумен изход от конфликта и по-точно от тема, която изобщо не ми се отваряше“, добави той.

Относно Конгреса на БСП и избора на нов председател на левицата Борисов коментира: „В региона има ли БСП? Няма. Проблемът на БСП е, че излезе от населените места и се концентрира в „Позитано“. В Михаил Миков сме колеги, които се уважаваме. Това, че не говориш глупости за своя опонент, не значи, че не си опозиция и не си управляващ. Има политики, какво да каже Миков като над 220 млн сме дали за пенсии? Вчера виждате кандидати за президент в САЩ дават за пример майчинството в България – най-дълго е. Който си изберат. Проблемът е, че не са тук, не са по тези места“.

„Ние строим много и то се вижда“, обяви Борисов. На реплика на журналист, че пътят до селото все още се строи, Борисов заяви: „За съжаление, не мога да огрея навсякъде“.

Източник: Хаштаг-БГ

http://hashtag-bg.com/

More in Политика

1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024