Личности

„Съжалявам за разпада на СССР! Ако още бях на власт, той щеше да продължи да съществува!“

„Съжалявам за разпада на СССР! Ако още бях на власт, той щеше да продължи да съществува!“

0,,15825517_303,00

„Исках само да го реформирам, но никога не съм се стремил към разпада му. Съжалявам, че тази велика страна с огромни възможности и ресурси изчезна. Честно казано, ако бях още на власт, тя щеше да продължи да съществува.“

Това заявява в интервю за „Сънди таймс“ бившият първи и единствен президент на СССР Михаил Горбачов. По думите му „Те (САЩ) не бяха искрено заинтересовани да помогнат Русия да се превърне в стабилна и силна демокрация“. Според него руснаците днес оценявали положително ситуацията в страната и съще не страдали за Съветския съюз.. Последните проучвания обаче напълно опровергават Горбачов, защото вече над половината от тях биха подкрепили възраждането му.

Горбачов защити решението на президента Владимир Путин по въпроса за Крим и обвини САЩ, че „ликуват“ заради разпада на Съветския съюз.

Съветският лидер заявява също, че ако се бил оказал в подобна ситуация по отношение на Крим, щял да направи точно същото като Путин. Винаги се обявявам за свободно изразената воля на хората, а мнозинството в Крим искаше полуостровът да се присъедини към Русия, подчертава Горбачов.

От коментарите по форумите:

Късно е чадо, резето падна! А и не се прави на герой, с твоята продажност и глупост разруши собствената си страна, градена от столетия!

Ужасен глупак….с укро корени…..нищо, имало да става…но всичко ще си застане на мястото…само жалко за страданията, жертвите и неродените деца….този човек безусловно е най-зловещото, което света е видал поне в последните 5000 години.

FBR.bg

http://www.fbr.bg/read.php?n=58897

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023