Политика

Борисов разкри заговор, флотилията срещу Русия договорена зад гърба му!

Борисов разкри заговор, флотилията срещу Русия договорена зад гърба му!

Image_5592471_407

Бойко Борисов разкри, че са правени договорки зад гърба му за флотилията в Черно море. „Тези дни се наслушах на анализатори, на какви ли не коментари по тази тема и колкото минава повече времето, показва, че съм бил прав да съм много тревожен преди няколко дни. Защото едно по едно започват да излизат неща, които са договаряни, преговаряни. Просто не сме информирани всички за това, което са поемали като ангажименти. Но за мое най-голямо съжаление накрая виждате, при мен идва сметката.“ Това заяви пред журналисти министър-председателят, който бе в Дивотинския манастир заедно с патриарх Неофит за празника Свети дух.

Борисов не назова конкретни имена, но от думите му стана ясно кое е наложило извънредното му изявление заедно с президента Росен Плевнелиев и военния министър Николай Ненчев в последния работен ден на миналата седмица. Тогава тримата увериха, че България няма да участва във флотилия с Румъния и Турция в Черно море. Два дни по-рано (на 15 юни) Плевнелиев по време на съвместна пресконференция след среща на „четири очи“ с румънския си колега Клаус Йоханис заяви следното: „Нашите румънски приятели инициираха нова инициатива, която ние подкрепяме – регионална черноморска морска инициатива. Тя е изцяло отбранителна“, заяви Росен Плевнелиев. И допълни, че с подкрепата си за тази инициатива „България отново ще покаже, че под егидата на НАТО ние можем да постигнем много повече“.

Военният министър Николай Ненчев уверяваше, че с румънския си колега Михня Моток стигнали до извода, че е необходимо по-осезаемо присъствие от страна на НАТО в региона на Черно море. „Имаме обща концепция и вероятно ще поставим този въпрос на срещата на върха във Варшава съвместно“, каза Ненчев и поясни, че „България е готова да участва с 400 бойци в сухопътната бригада на НАТО на територията на Румъния“. Именно твърденията на Плевнелиев и Ненчев предизвикаха напрежение и станаха повод за извънредното изявление.

Борисов коментира и решението на Арбитражния съд в Женева за АЕЦ „Белене“ и призна, че трудно ще се нормализира диалогът с Русия. „Много е важно да се уравновеси тонът, да се подобрят отношенията и да се проведат прагматични разговори с руската страна, за да постигнем максимален ефект. В случая с флотилията по-трудно ще успеем“, каза той. От думите му стана ясно, че се се опитаме да продадем произведеното оборудване за „Белене“ на Иран.

 

От изнесеното става ясно, че „назначените“ от него Плевню и Ненчев не го бръснат за слива, а той не може да им търси сметка понеже съдбата му е в ръцете на този, на когото двамата безродника служат.

Труд

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5592459

 

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024