Важно

В Европа се надигат протести срещу агресивното поведение и провокациите на НАТО!

В Европа се надигат протести срещу агресивното поведение и провокациите на НАТО!

череп1019309274-800x433

На 8 и 9 юли 2016 в цяла #Европа ще бъдат проведени международни протести против военната окупация и агресия на #нато. 
Хайде да покажем на цяла Европа, че няма по обединен народ, освен нашия, да покажем на евро-атлантиците узурпирали властта в родината ни, че те въпреки и да управляват държавата, са безгласна буква в очите на народа ни, да покажем на самите себе си, че сме народ, а не мърша, да покажем на всички чуждестранни войници, които са си въобразили, че ще воюват на нашата територия, какъв отпор ще срещнат от нас българите и веднъж за винаги да разбием илюзиите на всички, които си мислят че българите отново ще бъдат роби!
СТАВАЙ И СЕ ОБЕДИНЯВАЙ ЦЯЛА #БЪЛГАРИЯ!!!
ДА ОТХВЪРЛИМ ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИЯ ВОЕНЕН БОТУШ, ЗАСТЪПИЛ ШИЯТА НА НАРОДА НИ!!!
СТАНЕТЕ И СЕ БОРЕТЕ #БЪЛГАРИ!
НИТО КРАЧКА НАЗАД, ЗАД НАС Е #РОДИНАТА!!!

Докато ръководителите  на НАТО се готвят за среща на върха през юли във  Варшава,  европейски социални активисти и политици започнаха нова анти-НАТО-вска  кампания  на протест срещу струпването на ядрено въоръжение  на блока в  източните райони на Европа и засилването на анти-руските провокации, заяви френският журналист Карел Верейкен  пред сайта „Спутник“.  Генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг изтъкна, че  на тази среща на върха на военния блок, която ще се проведе на 8 и 9  юли 2016 г. във Варшава, „НАТО ще влезе в следващата фаза на своята еволюцията“.

Според генералния секретар на НАТО, със засиленото присъствие на Атлантическия Блок  в Източна Европа  и в съчетание с възможността за бързо изпращане на НАТО-вски военни сили при необходимост, НАТО се стреми да изпрати  ясно послание към Русия.

„НАТО и ЕС са взаимно допълващи се  групировки и ние вече работим в по-тясно сътрудничество, отколкото когато и да било“, каза Столтенберг пред агенция Poland.pl, добавяйки, че двата блока провеждат координирана политика на противодействие срещу руската „заплаха”.

„ЕС наложи икономически санкции, а НАТО осигурява най-голямото укрепване на нашата колективна отбрана след края на Студената война“, подчерта той. Въпреки това, би било преувеличено да се каже, че европейците единодушно приветстват срещата на върха и неговия спорен и провокативен дневен ред.

След обявяването на събитието, европейските социални активисти и видни политици са изготвили петиция, озаглавена „Срещата на НАТО  във Варшава готви война, време е да излезем от НАТО сега!“

„Предстоящата среща на върха на НАТО във Варшава през юли се очаква да е още една провокация срещу Русия. С този призив, ние, долуподписаните, искаме да кажем“ стоп „на тази ядрена ескалация преди да се е случило  непоправимото!“ се заявява в петицията, която е преведени на немски, италиански и френски език .

„Ние, долуподписаните, виждаме, че НАТО следва провокативна политика на „обкръжаване“, авторите на петицията продължават, позовавайки се на непрекъснатото разширяване на Алианса в посока към руските граници; внедряването на противоракетната система за отбрана Aegis в Румъния, Полша, Турция и Испания; укрепване на военното присъствие на НАТО в балтийските държави, Полша и Румъния; създаването на „Nordic фронт“ (Северния фронт) който е насочен срещу Русия, съставен от Дания, Исландия и Норвегия, както и страните, партньори  на НАТО – Швеция и Финландия. Петицията насочва вниманието къма факта, че с модернизацията на ядрените оръжия на САЩ и разполагането на нови B61-12 ядрени въоръжения в Европа, този процес представлява сериозна заплаха за сигурността на ЕС, събуждайки смущаващи спомени за кубинската ракетна криза от 1962 година.

Петицията призова европейските лидери да възприемат политика на „празния стол“ във Варшавската среща на върха на НАТО през 2016 г. и да напуснат Алианса, който вече няма никакво „основание за съществуване“, за да се сложи край на тази военна заплаха.

 

Молдовските младежи развяваха анти-НАТО-вски знамена по време на протест в граничния молдовски град Скулени на 03 май 2016 г., открито заявявайки несъгласието си срещу съвместните американско-молдовските военни маневри, които се провеждат от 3 до 20 май в района, като по-малко от 20 % от молдовците искат присъединяването към военния съюз.Молдовските младежи развяваха анти-НАТО-вски знамена по време на протест в граничния молдовски град Скулени на 03 май 2016 г., открито заявявайки несъгласието си срещу съвместните американско-молдовските военни маневри, които се провеждат от 3 до 20 май в района, като по-малко от 20 % от молдовците искат присъединяването към военния съюз.

Карел Верейкен, френски журналист и основател на Линдън ЛаРуш – организацията, асоциирана с движението Aгорa Еразъм и съвносител на петицията, хвърли светлина върху инициативата.

„Петицията току-що беше стартирана, но подписи идват от целия политически спектър и най-вече от обикновените граждани „, заяви в четвъртък пред Спутник  журналистът Верейчек.

В Германия, подписката, разпространявана от Хелга Зепп-LaRouche от партията  Bueso събужда  движението за мир, което беше в латентно състояние до момента. Митинги и протестни прояви срещу разполагането на НАТО в Източна Европа са се провели  в Рамщайн и на други места „, посочи той.

„Във Франция, 700 души подписаха [петицията] в рамките на няколко часа. Много французи са разгневени, че след  Саркози, Оланд още повече задълбочи интеграцията на Франция с НАТО. Петицията беше подписана от кандидат президента на Лявото Голистко крило Жак Шеминад,  който  неотдавна в интервю с RT подчерта, че настоящата ситуация е „по-лоша“, отколкото  кубинската криза „, подчерта още френският  журналист.

„В Италия, с  насърчение от Movisol, петицията беше подписана от бившия сенатор Лидия Mанапаче, известен борец – антифашист, която наскоро осъди нарушаването на италианската конституция от премиера Ренци. Друг поддръжник е Елена Фонтана, бивш градски съветник  от Chiari (Бреша), в момента представляваща дясноцентристките партии и PDL (народ на свободата) на [Силвио] Берлускони. Подписници  и организаторите на петицията ще участват, заедно с други участници на движението за мир, в демонстрацията в град Болоня, организирана от Portico della Pace . Демонстрацията  открито е насочена срещу ядрената ескалация на НАТО “ допълни  Верейчек  в интервюто си пред  Спутник.

„В Белгия, съвносителят на петицията Aгора Еразъм, е участвал в подобна демонстрация в Брюксел. Няколко белгийски депутати, които са подписали предишна петиция срещу модернизацията на ядрените оръжия на територията на Белгия, се очаква да подпишат новата петицията „, подчерта той.

Според Карел Верейчек, комбинацията от западаща финансова система – „като се има в предвид  случая с Гърция“ – с все по-засиленото биене на барабана на войната и модернизация на американските ядрени оръжия, разположени в Европа ясно показва, че европейските лидери отказват да се поучат от уроците на историята.

В същото време „НАТО “ играе „опасни  военни игри без да осъзнава, че това не е игра,“  подчерта журналистът, позовавайки се  на швейцарския икономист Готард Фрик, който  в статията си от  средата на май за китайския ежедневник Global Times написа, че „не е Русия, която заплашва мира днес”

Целта на настоящата инициатива е не да има някаква „друга петиция“, а да се предизвика широк обществен протест срещу приближаващата се опасност  от война, които съзнателно или не, поставя  световения мир в смъртна опасност, Верейчек  подчерта.

Европейците знаят, че Русия не представлява никаква опасност за ЕС. Брус Конвисер от  Deutsche Welle съобщи в четвъртък, че в навечерието на срещата на върха си, НАТО „се бори да събере четири батальона за опазване на източния си фланг от евентуална руска атака.“

„В САЩ, Великобритания, и малко- по склонната Германия  са съгласиха за създаването на един мултинационален батальон. Но засега други големи играчи от НАТО като Франция и Италия се въздържат от тази идея за  водещ  четвърти батальон,“  пише Конвисер, добавяйки, че в същото време много държави – членки на Алианса са „далеч от идеята  да поемат икономически ангажименти“ пред  НАТО.

След събитията в Източна Европа от 90те години на ХХвек, когато Съветският съюз и Варшавския довор престанаха да съществуват, Алиансът  е загубил „Смисълът на съществуването си,  Алиансът се е надживял „.

„За да се избегне сегашното обратно броене до началото на  ядрена война, ние призоваваме правителствата ни незабавно да създадат  условия за нов световен мир и сигурност, основани на сътрудничеството, предложено от БРИКС, сътрудничество, към което Европа и Съединените щати, за собствените си интереси, трябва да се присъединят. Огромните усилия за поддържането на военно напрежение, което преживяхме през 20-ти век, трябва да бъдат мобилизирани днес за мир и взаимно развитие! „се набляга в  анти –НАТО-вската петиция.

Източник: sputniknews.com

Превод за Анонимус Инфо Агенция от английски език – Руми М.

 

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022