Европа

Двойни стандарти! ЕК ще договаря с Берлин „специални норми“ за „Северен поток-2“!

Двойни стандарти! ЕК ще договаря с Берлин „специални норми“ за „Северен поток-2“!

шефчови1464727168-9171205-1

На това му се вика равноправие, равнопоставеност, принципност! Вятър работа!

Европейската комисия смята за нужно създаването на специални норми, каквито обикновено прилагат при несъответствие между различни законодателства, за проекта за строителство на газопровода „Северен поток 2“ и очаква идеи от германския регулатор, каза пред РИА Новости заместник-председателят на Европейската комисия за енергийния съюз Марош Шефчович.

„Сега на експертно ниво ние съобщаваме на нашия германски партньор заключенията за юридическата оценка на проекта. Този проект не трябва изцяло да се основава на руското законодателство. Ние трябва да създадем специална форма, структура, каквато обикновено се използва при сблъсък на различни правни правила, в дадения случай на ЕС и Германия с руското законодателство“, каза той, цитиран от „Фокус“.

Идеята каква може да бъде тази „юридическа структура“, ЕК може да чуе от германската страна, допълва Шефчович.  Той припомни, че Германия има с Норвегия, която не е член на ЕС, междуправителствено споразумение, което покрива всички тези области, които би искала Европейската комисия, включително изпълнението на правилата, вписани в Третия енергиен пакет.

ОТ КОМЕНТАРИТЕ:

Няма нужда от специални правила и специални закони, защото не отговаря на съществуващите. Просто спрете газопровода като незаконен. Ако ще има специални правила, те да бъдат първо за Южен поток за южните държави в ЕС, защото газта през Украйна 2019 г. спира, а след това може и за Северен поток, ако има потребност след пускането на Южен поток.

Смятайте решението за Северен поток-2 за взето!Там се обединяват интересите на Русия,Германия и големи компании от Италия,Холандия,Англия,Германия и Русия!Мисля,че прекратяването на Южен поток бе с далечната цел-реализация на Северен поток-2,който не би имал голям смисъл при наличието на Южен поток!

Дарик

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1579850

Европа

More in Европа

фицо - 1

Фицо е дошъл в съзнание, няма опасност за живота му, стрелецът бил противник на политиката му

май 16, 2024
big_7f9ef163-7274-44c4-9f38-c2db1d8f107d

Фицо е между живота и смъртта, следващите няколко часа са решаващи за словашкия премиер

май 15, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024