Политика

Докато уреждаха бежанците, ГЕРБ по погрешка легализираха 600 000 руснаци с имоти у нас!

Докато уреждаха бежанците, ГЕРБ по погрешка легализираха 600 000 руснаци с имоти у нас!

imoti-ru

Грандиозен гаф пред Американското посолство сътвори мнозинството на ГЕРБ, докато се опитваше да отвори по-широко вратата за нелегалните имигранти. Това стана с гласуването всеки, който има имот на стойност 100 хиляди лева, да може да получи разрешение за „постоянно пребиваване“. Това е българският еквивалент на т.нар.“зелена карта“.

Към настоящия момент обаче, поне 600 хиляди руснаци притежават имоти в България (основно край морето). Цената на повечето от тези апартаменти е над 50 хиляди евро, т.е. повечето собственици автоматично са уредени. Дори тия с боксониерите за по 30 хиляди евро, обаче имат шанс. Достатъчно е да купят още нещо малко, и ще минат границата.

Основната цел на ГЕРБ не беше такава, но поради глупостта си, точно това постигнаха. Тяхната цел беше да направят по-лесно заселването на бежанците, които напират, поради войните в арабския свят. За целта не само се намали прагът, но и се въведе дефиниция на „лице без гражданство“, което да може да бъде узаконено. Т.е. всички тия дето идват, и преди това са си изгорили паспортите, вече ще могат да се легализират и да получават статут. В тази си част, марионетното правителство се справи добре. Но в частта, с която се снижи прагът на собственост от 600 хиляди на 100 хиляди лева, герберите просто се оляха, и вероятно от Посолството ще им издърпат ушите.

Братушките най-вероятно ще се възползват от открилата се възможност. Те до момента получаваха визи, за да почиват у нас през лятото. Но сега със статут на постоянно пребиваващи, ще могат да пътуват и из Европа. Практически това е гражданство, но без право да се гласува. Но те си имат Путин, да си гласуват за него, и едва ли са много заинтересувани да правят същото за Бат Бойко…

Гъделнюз

http://gudelnews.com/index.php/2016-02-27-12-04-19/423-600-4

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024