Политика

Жега в Бургас! Протестиращи срещу „нощните вълци“ отнесоха яка тупалка от наши мъжаги (снимки)!

Жега в Бургас! Протестиращи срещу „нощните вълци“ отнесоха яка тупалка от наши мъжаги (снимки)!

вълци1768x432

С юмруци и електрошкова палка група млади мъже с военни дрехи посрещнаха протестиращите срещу рокерското шествие „Нощните вълци“ на бензиностанция ОМВ до Бургас, предаде „Флагман“.

Над 20-ина бургазлии, няколко украински граждани, които са загубили близките си при кримските събития през 2014 г., планираха да направят символичен шпалир на позора на руските рокери, известни като „Вълците на Путин“.

Те обаче бяха изненадани от мъже с военни дрехи от Воински съюз „Васил Левски“, за когото се писа, че подготвя военизирани отряди за преследване и залавяне на нелегални мигранти.

„Нападнаха ни и започнаха да ни бият. Добре, че охранителите дойдоха бързо на мястото. Иначе не знам какво щеше да стане“, разказа един от пострадалите.

 

вълци2652cab8e19f8fdfc4b2d7147957c76c
На мястото в момента са над 10 полицаи и екип на „Бърза помощ“.

Преди това руските рокери пристигнаха в Бургас, предаде „24 часа“. Около 30 мотора пристигнаха пред кафене в бургаски комплекс „Славейков“, където вече ги чакаха още толкова мотористи от бургаския клуб Black Sea Hooligans MC.

Извърши се водосвет и рокерите от двата клуба се бяха събрали около български свещеник със запалени свещи в ръка.

„Поддържаме Путин, той е нашият президент, но ние сме мотоциклетисти, имаме друг живот. Политиката си е политика, гледаме да стоим встрани от нея.“ Това заяви Андрей Бобровский – президент на едно от отделенията на прочутия клуб „Нощни вълци“, придобили популярност като рокерите на Путин.

Андрей Бобровский подчерта, че България е първата страна от т.нар. мотомарш „Славянски свят“, който започна на 23 юни.

вълци768x432
Стана ясно, че в групата има само петима мотоциклетисти от Русия. Останалите са от други страни. Очаква се към марша на територията на България да се присъединят поне стотина участници. Няма провокации и хора, които се опитват да осуетят събитието.

Последният преход на „Нощните вълци“ е бил 1500 км без прекъсване, за да могат да пристигнат навреме за планирана в Бургас среща. Те подариха на отец Радослав от бургаския храм „Св. Богородица“ икона на Архангел Михаил. Свещеникът отслужи водосвет и каза, че не се притеснява от това, че се е присъединил към събитието, тъй като не вижда никакъв политически елемент.

Водосветът е бил за здраве и благополучен поход.

Заедно с домакините си Black Sea Hooligans MC нощните вълци засадиха фиданка в парка в комплекс „Славейков“. Те подариха на домакините от бургаския клуб дърворезба на знака си.

вълци1768x432 вълци1467266643-sfdkgkldfng
Очаква се след малко всички да потеглят към Шипка.

Маршът на рокерите предизвика протести в различните страни, през които минаха, тъй като се смята, че са войнстващи националисти, които искат да върнат миналите завоевания на Русия. Те участваха в анексирането на Крим. Финансирани са от руското правителство, говори мълвата. Путин неведнъж се е появявал на мотор сред тях.

Протести се готвят и у нас, най-вероятно в София.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Mazhe-s-voenni-drehi-napadnaha-protestirashti-sreshtu-quot-Noshtnite-valtsi-quot-/104725/2/0

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024