Личности

Лили пее за Путин! Кремъл стяга грандиозен концерт за юбилея на президента догодина!

Лили пее за Путин! Кремъл стяга грандиозен концерт за юбилея на президента догодина!

лили2a18f8fc9daaa3cd9a41efa111b5155a

Лили Иванова е поканена да пее на рождения ден на Владимир Путин, съобщава сайтът „Всеки ден“ като се позовава на свои източници в Москва. Догодина руският президент ще чества 65-годишен юбилей.

2017-а обаче е и ключова в политически план за Путин, защото това е последната година от настоящия му трети мандат като държавен глава. Следващата година той трябва официално да каже дали възнамерява да властва още 6 години в Кремъл. Путин имаше два последователни президентски мандата по 4 години – от 2000 до 2008 г., след това 4 години бе премиер, и през 2012 г. отново влезе в Кремъл като държавен глава, но вече за 6 години след промяна в конституцията.

Заради ключовата за Путин година съветниците и пиарите му в Кремъл подготвят отсега грандиозен концерт, който ще се състои или в огромната зала на Големия кремълски дворец, или в ремонтираната златна зала на Болшой театър. Москва отсега подготвя списък с руски и с популярни и обичани в Русия чуждестранни изпълнители, които ще бъдат поканени да пеят на рождения ден на Владимир Путин.

На първо място в списъка с чуждите певци било името на примата на българската естрада. От екипа на Путин вече са се свързали с Лили, която е приела ангажимента. Не е ясно какви пари ще вземе естрадната икона, но според запознати тя ще получи минимум 20 000 евро хонорар за изявата си.

Лили Иванова е една от най-известните в Русия български певици. Още през 60-те години с първите си изяви на тамошна сцена изпълнителката на „Хризантеми“ спечелва сърцата на жителите на Москва, Ленинград, Новосибирск. По времето на соца кубратската дива почти всяка година има срещи с руската публика. Самата Лили Иванова има много приятели сред руския шоубизнес и артистичен елит.

Българската прима се познава с Алла Пугачова, но двете не са особено близки. Самата Лили твърди, че не приема руската звезда като конкуренция и всяка от тях има свой стил и чар. Иванова обаче се дразни, когато в Русия я наричат „българската Алла Пугачова“. Ако двете приемат поканата на Путин, ще пеят заедно на юбилея му догодина.

путин-ЧРД50c03cc5f8d6a8d38a3e6117ae7c340c

Руският президент се познава добре с Лили Иванова, тъй като по негово настояване тя беше специален гост на гала концерта за откриване на Годината на Русия в България през януари 2008 г. Тогава Путин дойде у нас по покана на тогавашния президент Георги Първанов и двамата заедно откриха концерта в зала 1 на НДК.

Преди това българската прима гостува на Путин в Москва и го дари с родна ракия. Руската публика пък показа обичта си към изпълнителката на „Камино“ и през 2013 г., когато тя беше единственият чуждестранен гост на юбилейния концерт в Кремълския дворец на нейния близък приятел – известния поет Иля Резник. Самият той също е писал текстове за Лили.

За рождения ден на Владимир Путин на 7 октомври 2017 г. Кремъл вероятно ще покани и още куп родни звезди, които са популярни в Русия – Бисер Киров, Йорданка Христова, дует „Ритон“. Със сигурност в юбилейния концерт на Путин участие ще вземе и руската звезда с български корени Филип Киркоров, който е един от любимците на държавника.

Всеки ден

http://www.vsekiden.com/199353

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023