Русия

Москва определи като „медицински случай“ изявленията на Лондон за „доволния“ Путин!

Москва определи като „медицински случай“ изявленията на Лондон за „доволния“ Путин!

f860f2620d21a85c0fe53a417b0fa0c6

Думите на премиера Дейвид Камерън, че „Путин ще е доволен“ от излизането на Великобритания от ЕС са некоректен опит да повлияе на британското обществено мнение. Този коментар даде президентът на Русия Владимир Путин за резултата от референдума на Великобритания за напускане на Европейския съюз и изразените оправдания от страна на британските власти, които се опитаха да си измият ръцете с Русия.

„Дори това не помогна да се стигне до резултата, който желаеха авторите на подобни твърдения“, подчерта Путин в края на посещението си в Ташкент.

Според руския президент след гласуването никой няма право да говори за някаква позиция на Русия. „Това е просто проява на ниска политическа култура“, добави Путин. Той посочи, че Русия никога не се е намесвала и никога не е правила изявления по отношение на референдума за Брекзит.

Външният министър Лавров пък коментира позицията на Британското външно министерство, че това е победа за президента на Русия Владимир Путин с думите: “ Не съм с медицинско образование, затова не мога да коментирам медицински случай.“

„От моя гледна точка се държахме много коректно, внимателно следяхме какво се случва, но по никакъв начин не сме влияли на този процес и дори не сме опитвали да го направим“, заяви Путин. Той подчерта, че изявленията на Камерън са напълно неоснователни.

Резултатът от референдума отразява недоволството на британските поданици, смята Путин. „Никой не иска да храни и субсидира по-слаби икономики, да издържа други държави и цели народи“, обясни мнението си руският президент.

„Хората явно са недоволни и от решаването на въпросите в областта на сигурността, които днес се изостриха рязко на фона на мощни миграционни процеси“, добави Путин. „Хората искат да са по-независими“, смята той.

Брекзит ще има последствия както за Великобритания, така и за Европа и Русия, подчерта руският президент. Неизбежните последствия щели да бъдат и със знак плюс, и със знак минус. „Пазарите, разбира се, ще отбележат спад, те вече отбелязаха спад, но без съмнение в средносрочна перспектива всичко ще се възстанови“, увери Путин.

„Дали плюсовете или минусите ще са повече, ще покаже практиката“, смята руският президент. Според него организирането на референдума и последвалите резултати се дължат на самоувереността на британските лидери и повърхностното им отношение към взимането на съдбоносни решения.

Решението на Великобритания за излизане няма да повлияе на политиката на ЕС за санкции срещу Русия, смята Путин. И увери, че е готов за диалог с ЕС, но ключът към решаването на проблема със санкциите е в Украйна, която трябва да изпълни ангажиментите си според мирното споразумение от Минск.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Putin-Kameran-ima-niska-politicheska-kultura/104369/7/97

More in Русия

ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024