Анализи

Пол Крейг Робъртс: Вотът BREXIT – да се надяваме, че това е разпадът на ЕС и НАТО!

Пол Крейг Робъртс: Вотът BREXIT – да се надяваме, че това е разпадът на ЕС и НАТО!

pol-kreig-roberts

Вотът BREXIT.

Какво означава?

Да се надавяме, че означава разпадане на ЕС и НАТО и следователно избягване на Трета световна война.

ЕС и НАТО са злотворни институции. Те са механизми, създадени от Вашингтон, с цел да се разруши суверенитетът на европейските народи. Тези две институции дават на Вашингтон контрол над Западния свят и служат едновременно като прикритие и оръдие на американската агресия. Без ЕС и НАТО Вашингтон не може да подтикне Европа и Обединеното кралство към конфликт с Русия и не би могъл да разруши седем мюсюлмански държави за 15 години, без да изпадне в изолация, както се полага на едно престъпно управление, чиито членове не би трябвало да могат да пътуват зад граница, без да бъдат арестувани и съдени.

Ясно е, че угодническите медии излъгаха за прогнозните резултати, за да обезкуражат избирателите, подкрепящи „излизането“. Но това не сработи. Британците винаги са били пионери на свободата. Техните исторически постижения превърнаха закона от оръжние на държавата в щит на народа и дадоха на света контролируемото управление. Британците, или поне болшинството, разбраха, че ЕС е диктаторски механизъм, където властта е в ръцете на прикрити хора и където законът може лесно да бъде използван като оръжие в ръцете на едно задкулисно правителство.

s7mdgtt2-1379076778

Камарата на общините в ранния 19 век, худ. Огюст Пужен и Томас Роуландсън

 

Вашингтон, в усилие да запази властта си над Европа, стартира кампания, доброволно подкрепена от услужливите медии и от промитите мозъци на левичарите, които се събраха под знамето на богатия 1 процент и представиха усилията за запазване на британската свобода и суверенитет като расизъм. Нечестната кампания показва без съмнение, че Вашингтон и неговите медийни куртизантки нехаят за свободата и суверенитета на народите. САЩ виждат отстояването на демокрацията като пречка за своята хегемония и демонизират всеки демократичен импулс.Реформаторските лидери на Латинска Америка непрекъснато се отстраняват от Вашингтон, който твърди, че само той и неговите терористични съюзници имат правото да избират правителството на Сирия, точно както избраха и правителството на Украйна.

Британците, или поне мнозинството от тях, показаха среден пръст на Вашингтон. Но битката не е свършила. А може би дори не е започвала.Ето какво могат да очакват те: Федералният резерв, Европейската Централна Банка, Банката на Япония и Джордж Сорос ще се съюзят, за да атакуват британския паунд, да го смъкнат надолу и да тероризират британската икономика. Ще видим кой е по-силен: волята на британците или волята на ЦРУ, на богатия 1 процент, на ЕС и на неоконите.

Предстоящата атака върху британската икономика е причината подръжниците на напускането като Борис Джонсън да грешат в своето убежение, че „няма нужда да се бърза“ с излизането от ЕС. Колкото повече време отнеме откъсването на британците от авторитарния ЕС, толкова по-дълго Вашингтон и ЕС ще могат да налагат своите наказания над британците заради техния вот, и толкова по-дълго медиите ще убеждават хората, че гласуването е било грешка. И тъй като референдумът не е задължаващ, страхливият Парламент може и да го отхвърли.

(FILES) This file photo taken on August 24, 2012 shows British Prime Minister David Cameron (R) and London Mayor Boris Johnson (L) pointing at each other as the London 2012 Paralympic Cauldron is lit in London's Trafalgar Square, on August 24, 2012. Prime Minister David Cameron made a last-ditch appeal to London Mayor Boris Johnson on February 21, 2016 to support Britain staying in the EU as battle lines hardened ahead of a June 23 membership referendum. / AFP / WILL OLIVERWILL OLIVER/AFP/Getty Images

Борис Джонсън и Дейвид Камерън

 

Камерън трябва да напусне властта веднага, а не чак през октомври. Новото правителство трябва да заяви на ЕС, че решението на неговия народ влиза в сила сега, а не след 2 години, и че всички политически и правни взаимотношения приключват от датата на вота. Иначе за две години британците ще бъдат така измъчени от наказания и пропаганда, че техният вот може да се обърне.

Британското правителство трябва веднага да оповести прекратяването на своето участие в американските санкции срещу Русия и да закачи икономиката си към засилващите се нации на Русия, Китай, Индия и Иран. С такава подкрепа те ще оцелеят от атаката на Вашингтон върху тяхната икономика.

автор Пол Крейг Робъртс

Източник: Memoria de futuro

Превод: Камен Парадов / Memoria de futuro

Източник: paulcraigroberts.org

More in Анализи

phpzbdpk7_559x345

Politico: Срам за германските военни! Кремъл ликува, след като унизи Берлин с теча за “Таурус“ и Кримския мост

март 4, 2024
1010x570

„Нюзуик“: Русия победи Запада във войната на санкции. Руската икономика расте с бързи темпове

януари 20, 2024
пса

Руски коментар: Братушките се продадоха на врага. Да благодарим на българите, че ни избавиха от историческите митове. Похарчихме доста кръв и пари заради тях

януари 16, 2024
nyu-york-taims-rusiia-si-vrashta-690

„Ню Йорк таймс“: Ситуацията на фронта се обръща в полза на Русия

декември 23, 2023
путинbig_6957

The Telegraph: Русия е близо до съкрушителна победа. Основите на Европа са разклатени

декември 14, 2023
768x432

Gazeta Wyborcza: Москва триумфира. Западът ще претърпи тежко фиаско заедно с Украйна

ноември 25, 2023