Политика

„При мен, да пази Господ, банка не е фалирала. При мен всичко расте!“

„При мен, да пази Господ, банка не е фалирала. При мен всичко расте!“

13327462_10209707065098443_5730506186830257793_n
„Онзи ден от трибуната на парламента им извадих онлайн статистиката. Държавният дълг в момента е по-нисък, отколкото беше при Орешарски. Когато лъжеш безобразно и манипулираш не е хубаво. Фискалният резерв ни е 11 млрд. и 500 млн. лв., стоят там, за да ни гарантират финансовата система. Получих го на 3 млрд. и нещо. Аз не се връщам към това време и те зорлем искат да се върнем и да си говорим пак. При мен банка да пази Господ не е фалирала, при мен всичко расте”, похвали се Борисов.
Той заедно с министрите Лиляна Павлова, Николина Ангелкова, Десислава Танева, председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и кмета на Казанлък, официално прерязаха лентата на построения в парк „Розариум“ Музей на розата, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.
На откриването присъстваха множество граждани, които очакваха тържествения миг в продължение на повече от час. Бойко Борисов заяви: „Този музей не е нито мой, нито на Галя, той е на всички българи, които могат да дойдат и да видят най-славното нещо от векове- розовото масло. Чест бе за нас да дойдем и да ви уважим”.
Борисов коментира, че доста пари са били дадени за нови музеи, като се започне от Ларгото, Квадрат 500. „Половин час мога да ви говоря за музеи, които сме открили”, обясни Борисов. Запитан какво е обещал на хората за Бузлуджа, Борисов каза: „Спомням си, че тогава го дадохме на БСП с решение на Министерски съвет, те не го взеха. Показаха ни много интересен проект, ще го разгледаме и ще се опитаме да спрем разрухата там. Това, което ми каза архитектката, че 2,5 млн. лв. ще струва само, за да спрем разрухата, да го консервираме. Проф. Овчаров ми обеща да се занимае, защото на него му вярвам и да ми каже след това какво можем да направим”.
На въпрос, че Европа би дала пари, за да се превърне Бузлуджа в музей на тоталитарното изкуство, Борисов заяви-„противник съм да се отрича непрекъснато с квалификации от типа на тоталитарни еди какво си. Готов съм да говорим и за този паметник на културата или символ и да дадем на архитектите и професорите да ни подготвят нещо, което да е добро за всички. Не искам да дразня никого или точно обратното. Това ще е добре за държавата и ще съм готов да го направя, без да слагам епитети преди това. Аз или Цветанов ще дадем проекта на БСП да го видят и ако искат да направим нещо заедно, за да не се приема, че срещу някой се прави”.
Помолен да вдигне завесата около кандидата за президент на ГЕРБ, Борисов каза: „Дай, нататък, казах септември”. Но тук за учениците, туристите на Казанлък и цяла България, тук в Казанлък да ги доведат, да видят символа на България-роза и розовото масло, с което сме прочути в цял свят. Разгледах музея и това са автентичните розоварни, канцеларии и лаборатории за фалшиво розово масло, явно и тогава е имало ментета. Много е интересно за малки и големи. В тези прекрасни паркове и това, което направихме за Казанлък, мисля, че е като венец за празника на розата днес, поясни Борисов.

БГНЕС

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024