Важно

Путин: Втора световна нямаше да има, ако Западът не искаше да изолира СССР! (видео)

Путин: Втора световна нямаше да има, ако Западът не искаше да изолира СССР! (видео)

putin9

Втората световна война можеше да бъде предотвратена, ако Западът навреме бе откликнал на предложенията на СССР за колективна отбрана и не се беше опитвал да постави Съветския съюз в условията на международна изолация. Това заяви днес руският президент Владимир Путин пред депутатите от Държавната Дума в деня на годишнината от началото на Великата Отечествена война.

„Най-важният урок от войната е известен – тя можеше да бъде предотвратена, ако своевременно и твърдо бяха обуздани разпасалите се нацисти и техните помагачи. Но това не се случи“, напомни Путин.

Според него, „на искрените предложения на Съветския съюз за колективна отбрана е следвал или пряк отказ, или предложенията са били захвърляни ъгъла“.

„Ръководителите на някои западни страни предпочетоха политиката на сдържане на Съветския съюз, стремяха се да го поставят в условията на международна изолация“, добави Путин. Докато всъщност реалната глобална заплаха е идвала именно от нацизма.

„Опасността бе недооценена, пропусната, те просто не искаха да признаят, че насред просветена Европа е роден и укрепва един престъпен режим“, каза руският президент.

Той засегна и активизирането на НАТО по границите на Русия и агресивната реторика на алианса. Путин подчерта, че Москва трябва да предприеме мерки за укрепване на сигурността си.

„Ние не виждаме положителна ответна реакция. Напротив, НАТО засилва агресивната си риторика и агресивните си действия вече близо до нашите граници. При тези условия ние сме принудени да отделим особено внимание на задачи, свързани с повишаване на отбранителната способност на нашата страна“, подчерта путин.

Той добави, че Русия е отворена за обсъждане на нова, извънблокова система за колективна сигурност в света, но отбеляза, че Западат все още не приема положително тази инициатива.

„Трябва да създадем съвременна извънблокова, равнопоставена за всички държави система за колективна сигурност. Русия е отворена за обсъждане на този особено важен въпрос и нееднократно е заявявала готовността си за диалог“, заяви руският президент.

Според него основна заплаха за сигурността по света е тероризмът и световната общност трябва да консолидира усилията си и да не допуска грешките от миналото, включително разделението и идеологическите разногласия.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Putin-Vtora-svetovna-nyamashe-da-ima-ako-Zapadat-ne-iskashe-da-izolira-SSSR-Video-/104171/7/97

 

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022