ЗАБАВНО

Рокерите „нощни вълци на Путин“ идват у нас на Шипка! Ал. Йорданов пощуря: „Окупация“!

Рокерите „нощни вълци на Путин“ идват у нас на Шипка! Ал. Йорданов пощуря: „Окупация“!

 Putin s Noshtni valci

Близкият до Владимир Путин руски рокерски клуб „Нощни вълци“ изпраща своя група в България, се разбра на пресконференция в Москва.

Визитата ще е в рамките на мотомарша „Славяски свят 2016“, който потегля на 23 юни в няколко лъча от 5 места, минаващи през 12 държави, и ще приключи в словашкия град Нитра. Една от колоните ще премине през България.

В плановете на „вълците“ е да посетят Шипка, Троянския манастир, София и Рилския манастир. На 28 юни се предвижда събиране в Сърбия за Видовден – денят на битката с османците на Косово поле от 1389 г.

Във всяка държава oт мотомарша ще бъде засадено „славянското дърво“ липа – символ на единството на славянските народи. В него стволът е общата ни история, клоните са народите, листата са хората.

Според рокера Андрей Бобровский, основният смисъл на мотопохода е, че „в днешна Европа е в ход акция за разединение на народите и сред славянските това е особено ярко изразено. „Затова трябва да помним общото си минало и да пазим славянския свят, да не позволяваме на Запада и на разни политици да нарушат „народната дипломация“.

„Обръщам внимание на факта, че както и при други подобни акции на „Нощните вълци”, целта е да се демонстрира руското самочувствие на „пазители на православния славянския свят”, да се развее отново „руското знаме” над този свят, който според кремълската пропаганда трябва да бъде винаги доминиран и контролиран от Москва“. Това заяви бившият шеф на парламента и бивш посланик в Полша и Македония Александър Йорданов.

Според него, „има информация, че в окупационните действия на Русия срещу Украйна и в подкрепа на сепаратистите в Донбас, са участвали, както водачът на „Нощните вълци”, така и членове на клуба“.
Не вярвам българското правителство да спре преминаването на „Нощните вълци” през България, казва Йорданов. „Но би било напълно нормално Министерството на външните работи да проучи добре кои са точно лицата, които вероятно вече са поискали визи за влизане на европейска територия, в България“, съветва още той.

„Спомням си, че преди година полската държава държа дълго на границата някои от „вълците”, защото информацията за тях, с която разполагаше, говореше за дейности, които нямат нищо общо с мотоспорта. Същевременно не изключвам и инциденти по време на провокационното преминаване през България. Още повече, че „нощните вълци” много обичат да развяват знамена на които е изписано: „За Родину! За Сталину!” А това в европейска България се приема като агресивно политическо действие. „Нощните вълци”, както впрочем личи и от името им, не идват и няма да преминат с добро през България. Провокацията ще бъде факт“, предупреждава Йорданов.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Lyubimiyat-na-Putin-rokerski-klub-quot-Noshtni-valtsi-quot-idva-v-Balgariya/103940/6/0

More in ЗАБАВНО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
хиалурон

Български шампион по щанги си наду устните с хиалурон: Обществото не ми плаща сметките / СНИМКА

февруари 8, 2024
846fd772869de1b03dfb3b798822bb61

Калина Андролова се гаври с Ваня Григорова и Цветанка Ризова

януари 30, 2024
big_Screen76

Динко се обиди и обяви края с прощално включване

януари 29, 2024
путин-байдън

Руски шегаджии сглобиха видео с Путин и Байдън

декември 7, 2023
уики-1

Скъсаха се да редактират Кирил Петков в Уикипедия: „Канадски политик“ с „трайни мозъчни увреждания“

ноември 16, 2023