Европа

Скандал в ЕП: Юнкер гони британските депутати, пак изкараха Путин виновен за хаоса!

Скандал в ЕП: Юнкер гони британските депутати, пак изкараха Путин виновен за хаоса!

фараж-юнкер5e_cwdle5
Вие какво правите тук – така нервно се обърна председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер на извънредната пленарна сесия на Европейския парламент (ЕП) в Брюксел към депутатите от Обединеното кралство.
„Нали вие решихте да излезете от ЕС? Ясно е, че британското решение трябва да се уважи, но трябва да се поемат последиците от Брекзита, както направи лорд Джонатан Хил (британският еврокомисар, който подаде оставка)“, продължи Юнкер.
„Искам Дейвид Камерън да остане наш приятел, но нека той ни разясни какво правят неговите сънародници в пленарната зала на ЕП“, заяви още той. И повтори думите си, че Лондон трябва да бързо да предложи план за излизането на Британия от блока. „Не поставям срокове, но казвам бързо“, допълни лидерът на ЕК.
„Стига сме си играли на котка и мишки, ние сме тези, които трябва да определяме съдбата на ЕС, а не тези в Лондон“, категоричен бе Юнкер. Шефът на ЕК заяви, че е забранил на членовете на органа на изпълнителната власт на 28-те да водят официални разговори с представители на Кралството, докато Лондон не изясни своите позиции.
Лидерът на парламентарната група на Европейската народна партия (ЕНП) Манфред Вербер пък обвини директно  лидера на Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фараж в лъжа.
„Господин Фараж, Вие, няма ли да се извините“, каза още германският политик. „Сега заради ЮКИП британците ще плащат за по-скъпа почивка в Европа. От победата на Брекзита е доволен Владимир Путин,“ каза още лидерът на ЕНП.
Лидерът на социалистите в ЕП Джани Питила заяви, че подалият оставка британски премиер Дейвид Камерън си е играл на руска рулетка. Ги Верхофстат от група на либералите и демократите заяви, че Фараж е водил агитация срещу имигрантите по нацистки образец.
Дойдох тук преди 17 години и заявих, че искам да поведа кампания за напускане на ЕС. Смяхте ми се, а сега не се смеете, отговори водачът на групата „Европа на свободата и пряката демокрация“ Найджъл Фараж.
Основната причина за британското решение е това, че налагате на всички политически съюз, заяви Фараж. По неговите думи единната европейска валута е провалена, а миграционният проблем е бил причинен от германския канцлер Ангела Меркел.
Фараж добави, че волята на французите и холандците, изразена на референдуми, е била заобиколена с въвеждането на договора от Лисабон.

Европейските депутати либерали, социалисти и федералисти освирка Найджъл Фараж, още преди той да е започнал своето слово при обсъждането на британския референдум.

Фараж, който водеше кампанията за напускането на ЕС от Великобритания, призова за бързо подаване на заявление по напускано, но и за запазване на икономическите връзки между Лондон и Общността.

По неговите думи, ако икономическите отношения на Острова с ЕС бъдат нарушени, от това ще пострада повече Европа, а в обратен случай британците ще бъдат „най-добрите приятели на ЕС на света“.

Dir.bg, Novini.bg

More in Европа

макрон

Макрон: Европа е на смъртен одър и може да умре. Правилата се промениха

април 25, 2024
кипър

По 250 евро към пенсията за Великден в любима на българите страна за туризъм и работа

април 25, 2024
ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024