Политика

Скандал с Музея на розата! Парите на данъкоплатците – пари на Борисов!

Скандал с Музея на розата! Парите на данъкоплатците – пари на Борисов!

музей13344579_1044131815669850_3496562765585951576_n

С шумно медийно отразяване и много политически пиар бе открит Музеят на розата в Казанлък.  Лентата, разбира се, лично отряза шампионът в тази дисциплина – премиерът Бойко Борисов.

„Политика на правителството е да оказва активно съдействие навсякъде, където има нужда да бъде направено нещо ново“. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването му.

След събитието обаче назрява скандал, заради манипулации, свързани с парите и финансирането.

Музеят е изграден изцяло с държавни средства в размер на 1 млн. лв. и се намира на площ от 1 200 кв.м.Сграда на Музея на розата е мултифункционална, предвидени са специална зала за дегустация на аромати, вътрешен двор за демонстрации на процеса на розоваренето, конферентни зали, мултимедийна зала, детски кът и панорамно кафене.

Огромно недоумение предизвиква табелата, която е окачена на сградата на музея. На нея пише, че проектът е реализиран с ЛИЧНОТО СЪДЕЙСТВИЕ на МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ.

В днешно време явно трябва да мислим, че всичко зависи от неговото благоволение да се разпореди с парите. Нашите пари, с които се формира бюджетът, употребен за помпозни церемонии по рязане на лентички и тежкареене пред камерите. Пропагандната машина е смазана перфектно и дори най-добрите идеи могат да получат политически отсенки при изпълнението си, защото премиерът е „дал пари“, „платил“, „наредил“ и прочие.

Вижте какво написа възмутената Ивана Стоянова във „Фейсбук“ по случая с музея на розата, публикуваме го без редакторска намеса:

„Скъпи приятели, тази табела не отразява правилно нещата и предизвиква въпроси. Първо този музей е изграден с НАШИ ПАРИ. Второ наши служители са извършили трансфера на парите НИ до строителя, за което сме им платили добре. А най-интересният въпрос е как, аджеба, един от нашите най-добре платени и обгрижвани служители, “ лично е съдействал“? Има ли музеи, за които не е съдействал? В какво се изразява личното съдействие? Няма ли законови норми, които са еднакви за всички музеи? Харченето на парите ни е подчинено на законите, а не на кефа на който и да било наш служител. Такива надписи са слагали фараоните, султаните и други подобни монарси на постройките, платени и изградени от народа. Те са считали фиска на държавата за свой. Жалко е, че в 21 век, подобни неща случват се. Ако във фишовете с тлъстите заплати на служителите ни министри и на скъпите лимузини, с които ги возят има надписи „с личното съдействие на данъкоплатеца Спиро“- редно ще е. И по правилно. Ай сиктир.“

Bnews

http://www.bnews.bg/article/210202

Политика

More in Политика

ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024