Здраве

Трагедия! Дете издъхна след рутинно лечение при зъболекар в клиника на депутат от РБ!

Трагедия! Дете издъхна след рутинно лечение при зъболекар в клиника на депутат от РБ!

1466188729-1

14-годишно момченце е починало след рутинна интервенция в ЕО ДЕНТ, клиниката по дентална медицина на депутата от Реформаторския блок Валентин Павлов, пише сайтът БЛИЦ. Трагедията се е разиграла във вторник малко след 14 часа. 14-годишният Алекс, който учи в 6-то училище в Перник, е отишъл в клиниката в София заедно с майка си и леля си. Първоначално цялата процедура минава добре, но детето се влошава за минути, вдига температура, започва кръвоизлив и се налага да бъде транспортирано до „Пирогов“. Там правят опит да бъде спасено. Извикана е дори началничката на клиниката по детска анестезиология и реанимация проф. Надежда Гаврилова, но и тя не успява да помогне. Накрая лекарите констатират смъртта на момченцето.

Все още не са ясни какви са причините за нелепия инцидент. По настояване на родителите аутопсия не е правена, очакват се резултатите от допълнителните изследвания на кръвта.

Според Валентин Павлов не може да става въпрос за лекарска грешка. Пред БЛИЦ той твърди, че смъртта на детето е нещастен случай.

„Трагедията е невероятна. Аз съм съсипан, съкрушен. От вторник не сме на себе си. Това момче е син на моя съученичка, семействата ни са близки приятели. В момента текат всички проверки покрай случая. Не искам да насочвам вниманието към определени диагнози“, оправдава се Валентин Павлов.

Той разказа, че операцията на Алекс е била планова. Трябвало е да бъде извършена екстракция на няколко млечни зъба и отстраняване на киста.

Ето какво твърди още депутатът от Реформаторския блок пред БЛИЦ:

„Това беше банална, рутинна интервенция, след която да започнем лечение на останалите зъби. Направихме всички необходими изследвания, за да можем да констатираме разположението на въпросната киста. Снет му беше статусът, имаше информирано съгласие на родителите. За около 35 минути протече хирургичната част, трябваше да минат 10 минути да спре кървенето, излязох, за да кажа на майката, че всичко е наред. После той вдигна температура, започна кървене. Повикахме линейка, тя дойде за седем минути. На практика детето умря в Пирогов след реанимация на светилата в медицината. Убеден съм, че съм направил всичко възможно за Алекс, линейката дойде на седмата минута, в този момент можех да направя това. “

Валентин Павлов е член на здравната комисия в парламента. За него се твърди още, че е близък със здравния министър Петър Москов. Депутатът нашумя и покрай няколко скандала, свързани с факта, че успява да изгради клиника за милиони на бул. „Черни връх“ в София. Здравното заведение е изключително луксозно и се посещава от всякакви светски персони. Покрай строежа на клиниката бяха повдигнати и въпроси откъде депутатът от Реформаторския блок е намерил средства за издигането й. Самият той твърди, че това са средства, спестени от дейността му преди да стане народен представител.
Мира Найденова, БЛИЦ

http://www.blitz.bg/news/article/420977

КОМЕНТАРИТЕ ВЪВ ВРЪЗКА С ИНЦИДЕНТА СА ИЗЦЯЛО НЕГАТИВНИ КЪМ ЧАСТНАТА ПРАКТИКА И ПЕСТЕНЕТО НА СРЕДСТВА, ОСВЕН ИЗПЪЛНЕНИЕ СЪС СЪЖАЛЕНИЕ ЗА НЕЛЕПАТА СЛУЧКА.

ЗА МИТЮ ОЧИТЕ СЕ ВДИГНАХА ЕДИН КУП ДОКТОРИ С КВАЛИФИКАЦИЯ
ЗА БАНДИТИТЕ МОЖЕ
НО ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРИЦА
ЗА ТЕХНИТЕ ДЕЦА И РОДИТЕЛИ НЕ СТАВА
ЗАЩОТО НЕ СТРЕЛЯТ, НЕ ПРОДАВАТ НАРКОТИЦИ, НЕ УБИВАТ И НЕ ИЗНУДВАТ

More in Здраве

big_0d9522d70f971d85e9d97fdffa4c146efe3f5565

Задават се нови промени за прегледите при джипито и направленията към специалист

февруари 20, 2024
Image_16701514_40_0

Силвена Роу даде своята рецепта: Важно за здравето е да се ядат кисело зеле, чесън, куркума и черен кимион

декември 26, 2023
кунчев980x551_1622547296

Кунчев пак се появи: След грип А дойде и тип Б, слагайте маските пак!

декември 15, 2023
Image_16406194_40_0

Бивш министър разказа ужасяващ случай: Три месеца 85-годишна жена обикаля болници и никой лекар не вижда тумор

декември 4, 2023
кунчев-1

Кунчев: Тази година грипът не започва с лека хрема и кашлица, други са първите симптоми

ноември 27, 2023
лютеница-1

Проверка показа: Лютеницата, „Снежанката“ и „Руската“ са като справочник по химия

ноември 19, 2023