Личности

Файненшъл таймс“: Путин няма интерес от разпада на ЕС! … Нашите „хибридчици“ опровергават!

Файненшъл таймс“: Путин няма интерес от разпада на ЕС! … Нашите „хибридчици“ опровергават!

путин възходphoto_verybig_102790

За разлика от анализатори с малко повечко мозък, при това западни, нашите хибридни полезни идиоти-русофоби, както и политическия ни слугинаж, действат първосигнално и не мислят така. Ето какво пише обаче трубадурът на западните десни „Файненшъл таймс“:

„В дискусиите за възможността Великобритания да излезе от състава на ЕС, редица западни експерти изразяват увереност, че руският президент Владимир Путин само би се радвал, ако това се случи. В действителност обаче нещата едва ли стоят по този начин.“

Както отбелязва изданието, мнозина на Запад смятат, че Путин иска да дестабилизира и дори да разтури ЕС, за което евентуалният изход на Великобритания от блока би помогнал. В основата на подобни твърдения са залегнали предубежденията, че Русия винаги има зли намерения спрямо Запада, и че тя смята ЕС за слаб.

Само че, пише авторът на статията, едно от приоритетните направления в руската политика е сигурността, а регионалната стабилност е едно от условията за нейното гарантиране. Москва смята, че евентуалният разпад на ЕС ще доведе до последици за цяла Европа и е възможно това да засегне и Русия.

Москва често е обвинявана, че се опитва да разтури блока. Но „сплашването” на Прибалткика и сближаването с Гърция са само дипломатически маневри от страна на Кремъл, убеден е журналистът. От практическа гледна точка Русия одобрява факта, че ЕС е надеждна структура и единна търговска зона.

„Файненшъл Таймс“ припомня, че по време на кризата с еврото Русия е изразила тревога и дори е предложила на Европейската централна банка (ЕЦБ) финансова помощ. А със създаването на Евразийския икономически съюз Путин целеше да установи партньорски отношения с ЕС.

Възниква обаче друг въпрос: защо руският лидер не говори нищо за готвения референдум на Острова? Според наблюдателя Москва е убедена, че ако изрази каквото и да било мнение по този въпрос, ще я обвинят, че се намесва във вътрешните работи на Великобритания.

Западът не бива да е убеден, че Путин ще е подготвил шампанското в очакване на излизането на Обединеното кралство от ЕС, заключава изданието.

Източник: „Руски дневник“

http://bg.rbth.com/news/2016/06/03/ft-putin-nyama-interes-ot-razpada-na-es_599957

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023