Политика

Цветанов в Пекин, иска партньорство между ГЕРБ и Комунистическата партия на Китай!

Цветанов в Пекин, иска партньорство между ГЕРБ и Комунистическата партия на Китай!

Цецо 86-159947-1_wide

Зам.-председателят на ГЕРБ и водач на парламентарната група Цветан Цветанов е взел международните връзки на партията извън ЕС в свои ръце, стана ясно от прессъобщение на пресцентъра за посещението на делегация от ГЕРБ в китайската столица Пекин.

Той подчертал как ГЕРБ „участва активно в европейските политики чрез партньорството си с всички европейски партии“ и съобщил пред домакините си от Китайската комунистическа партия (ККП):

„Целта на настоящото работно посещение е да разширим политическото си  сътрудничеството и с партии извън Европейския съюз (ЕС). Обмяната на опит по дефинирането и реализирането на различни секторни политики са добра основа за партньорство между ГЕРБ и ККП“, става ясно от съобщението. Поради спецификата на режима, в Китай други партии няма.

Цветанов казва още:

„Много български общини развиват успешни партньорства с градове и провинции от Китай и това е добра основа за развитие на традиционно приятелските отношения между двете държави“.

Той изтъква и защо българските градове „предлагат огромни възможности за инвестиции“:

„След победата на партията на последните местни избори повече от половината български общини се управляват от кметове на ГЕРБ. Доброто местно управление създава предпоставки за развитие и сериозен икономически потенциал“, казва Цветанов, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.

Заедно с него в Пекин са и – депутатите Менда Стоянова и Делян Добрев, които представили пред китайските политици възможностите за инвестиции в Пловдив, Хасково, Варна, Бургас и други региони от България.

От ГЕРБ оценили високо сътрудничеството между София и Пекин в сферата на земеделието, икономиката, енергетиката и културата и обяснили, че „България инвестира сериозно в модернизацията на своята ж.п. инфраструктура и развитието на транспортните коридори между Европа и Азия…“

От китайска страна г-н Цай У, зам. ръководител на Комисията по външните работи на Политическия консултативен съвет на Китай, е заявил, че редовните посещения на държавно ниво между България и Китай задълбочават приятелските отношения между двете страни. Той дал „висока оценка“ на посещението на премиера Бойко Борисов през 2015 г. в Китай, както и на визитата на президента Росен Плевнелиев през 2014 г.

Bnews

http://www.bnews.bg/article/210303

More in Политика

кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024
елена п

Елена Поптодорова екзалтирано от САЩ: Подкрепата за Израел е споделена и непоклатима

април 14, 2024