Политика

Цветанов „роди“ бисера на седмицата: Beata stultica*

Цветанов „роди“ бисера на седмицата: Beata stultica*

ceco_rozata

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов отказа да се извини за бруталните арести на хора, които той предварителното обявяваше за виновни. Действията на МВР, когато той бе министър доведоха до 7 осъдителни решения на Европейския съд по правата на човека в Страсбург (ЕСПЧ) срещу България.

Цветанов обвини затова пресцентъра на МВР. Над 200 000 евро плаща България за обезщетения. Ето какво каза пред телевизия BIT зам.-шефът на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и ред в НС:

Аз няма от какво да се извинявам. Аз, това, което съм направил е да работя за държавата. Това, което са направили колегите, са имали необходимите факти, необходимите доказателства… Това, което мога да направя като извинение, е за думите, които бяха казани от Роман Василев, защото това беше непристойно и недопустимо. От тази гледна точка, за тези думи, които бяха казани от прокурора Роман Василев, който беше тогава наблюдаващ прокурор по това дело, аз се извинявам, защото е недопустимо да имаш подобно поведение, да имаш подобен изказ, когато всъщност провеждаш една операция.

Винаги сме се стремели да имаме оптимизиране на работата, да не се допускат грешки, да бъдем по-добри, по-сериозни и т.н.

Аз само мога да кажа, че да, действително, може би съм допускал и грешки с тези изказвания, които под една или друга форма доведоха дотам, че държавата нямаше необходимата добра защита, за да може действително да имаме реално защитна теза в Съда в Страсбург.

 Действително сме допускали грешки и може би не съм отделял необходимото внимание на това, което се прави от пресцентъра и материала, който излиза в медийното пространство, защото това не е и моя работа като министър да наблюдавам какво прави пресцентърът, защото все пак те би трябвало повече да разбират от това, как да поднесат една новина и как да бъде всъщност защитен и интереса на всички, които са задържани, защото все пак, докато няма осъдителни присъди, разбирате, че всеки един е невинен до доказване на противното”.

Извод: В тази държава можеш да си политик и да управляваш с IQ под 50.

Решение: Или го спрете да говори или го пратете в трети клас да учи български. Срамота!

* Beata stultica – блажена глупост, от латински

http://frognews.bg/

Политика

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024