Политика

Асен Генов разследван по текст от Наказателния кодекс за проститутките!

Асен Генов разследван по текст от Наказателния кодекс за проститутките!

генов660_c6f775ecedfd55cf48c00689edcc53f8

В деня, в който „Нощните вълци“ пристигнаха в София и посещението им се превърна в събитие, един от организаторите на протеста срещу тях – Асен Генов, е трябвало да мине през близкото управление на МВР.

Генов не е бил привикан точно като организатор на протеста, а поради подаден срещу него сигнал по два члена от Наказателния кодекс – единият е по Член 162:

„Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание“.

Като доказателство в сигнала е била използвана публикация в сайт, според който Генов е призовал в социалните мрежи по повод „Нощни вълци“:

„Тези боклуци трябва да бъдат спрени и аз ще съм сред хората, които ще хвърлят камъни по тях. Защото с яйца няма да стане. Призовавам министър Даниел Митов да откаже достъпа на тези путински боклуци в България.“

В сигнала срещу Асен Генов е бил цитиран още и член 163:

„Лицата, които участвуват в тълпа, събрана за нападение на групи от населението, отделни граждани или техни имоти във връзка с националната, етническата или расовата им принадлежност, се наказват:

1.подбудителите и предводителите – с лишаване от свобода до пет години…“

Но най-интересният текст от Наказателния кодекс, по който държавата проверява Асен Генов, е Член 329. (1) от Наказателния кодекс:

„Пълнолетно работоспособно лице, което продължително време не се занимава с общественополезен труд, като получава нетрудови доходи по непозволен или неморален начин, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация“.

Този текст е известен сред юристите като текст за „тормоз над проститутките“.

Източник: Клуб Z

Поглед инфо

http://www.pogled.info/

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024