САЩ

Атлантици и профанизираният им слугинаж обявиха Доналд Тръмп за „агент на Путин“!

Атлантици и профанизираният им слугинаж обявиха Доналд Тръмп за „агент на Путин“!

20150731.brhasqqaad

Доналд Тръмп затвърди репутацията си на външнополитически реалист. С програмната си реч пред конгреса на Републиканската партия милиардерът подразни глобалистите, заявявайки, че Америка трябва първо да реши собствените си проблеми, преди да размахва пръст на другите, пише „Взгляд“.

Докато течеше партийната конференция в Кливланд, Тръмп даде интервю за The New York Times – вестникът, който открито подкрепя неговия опонент в президентската надпревара Хилъри Клинтън.

„Когато светът вижда колко зле се справят САЩ със собствените си проблеми, а ние му говорим за граждански права, не изглеждаме особено убедително“, каза Тръмп пред изданието. В интервюто той отстоява следваната от него външнополитическа линия, която му навлече гнева на интервенционистите в САЩ, били те републиканци или демократи, отбелязва изданието.

„Тръмп прави опит за реванш на националните сили срещу глобалистките, на националния елит срещу наднационалния. Което, естествено, вбесява кръговете, които от години определят американската външна политика. Тръмп не иска САЩ да бъдат използвани като оръжие от наднационалните елити за провеждане на политиката на насилствена глобализация“, пише изданието.

На въпрос дали лозунгът на предизборната му кампания „Америка преди всичко“ не напомня за изолационистите от 30-те години (противници на вмешателството на САЩ в европейските конфликти и войни), той отговаря, че за него „това е съвсем нов, съвременен прочит, който няма нищо общо с миналото“.

И разтълкува смисъла му така: „ Най-напред трябва да се погрижим за собствената си страна, а после да се тревожим за останалия свят“.

Според „Взгляд“ подобна теза отговаря на интересите на Русия, защото тя означава, че, ако Тръмп бъде избран за президент, в следващите няколко години Америка ще се съсредоточи върху решаването на собствените си проблеми и по-малко ще се меси в световните дела.

Възгледите на Тръмп противоречат на доктрината за американското глобално лидерство, изповядвана през последните десетилетия както от демократическите, така и от републиканските администрации. Не просто да поучаваш другите, но и да искаш от тях да спазват „човешките права“, за неизпълнението на което да им налагаш санкции, е един от стълбовете на американския хегемонизъм. И изведнъж идва Тръмп и им казва „Нямаме право да поучаваме“, пише „Взгляд“.

Най-голям отзвук предизвикаха думите на Тръмп за отношението на САЩ към НАТО. И в частност – думите му, че САЩ няма да оказват помощ на страните, които не изпълняват ангажиментите си към Вашингтон. Въпреки пропагандния характер на изказването му, то изнерви атлантиците, които раздухват мита за „руската заплаха срещу Прибалтика и Полша“.

Затова всички те побързаха да обвинят Тръмп, че с подобни изказвания „се саморазобличава като фактически агент на руския президент“. Джефри Голдбърг в Atlantic написа, че „сбъдвайки най-съкровеното желание на руския автократ, Тръмп открито пося съмнение в това, че САЩ ще спазят ангажиментите си в НАТО“.

„Не твърдя, че Доналд Тръмп е нает от Путин…Само казвам, че тръмповското разбиране за ролята на Америка в света съответства на стратегическите интереси на Русия; че критиките му към американската демокрация са в духа на Кремъл; че по своя характер идеологията му съвпада с тази на Путин“, написа Голдбърг.

Според въпросния автор избирането на Тръмп неизменно ще предизвика вълна от нестабилност в света и ще разруши световния ред, създаден от САЩ след Втората световна война.

„Подобни уклончиви, користни твърдения са безпрецедентни за републиканската външна политика и тласкат Путин към още по-разрушителна намеса във вътрешните работи на страните, нечленуващи в НАТО, като Украйна и Молдова, както и към пряка намеса в работите на страните-членки – най-вече в прибалтийските страни“, смята Голдбърг.

Срещу Тръмп, както знаем, е и целият български слугинаж на системата, която обвинява Путин за щяло и не щяло. Той не може да преглътне факта, че техният свят се разпада и се хващат като удавник за сламка за всичко, което е срещу Русия, като оправдание за собствения си провал. Примерите са много, вкл. и из нашия фейсбук.
Източник: Руски дневник

More in САЩ

хилари тръмп768x432

Хилари Клинтън: Гласуването за Тръмп е гласуване за Путин

март 13, 2024
Image_17344904_40_0

Bild хвърли бомба: Това е тайният план в ръкава на Тръмп за Украйна и Путин

март 9, 2024
1010x570

Тъкър Карлсън нарече думите на Байдън, че Украйна може да спре Русия „бълнуване на луд“

март 8, 2024
980x551_1709115677_8262279738184632447_big

Проучване: Тръмп води с 5% на Байдън

март 3, 2024
28dc265efa154b77bf9604ea4253abba

Байдън си изпусна нервите и обиди жестоко Путин, Кремъл реагира: Думите му позорят само самите САЩ

февруари 22, 2024
1010x570

Тръмп: Смъртта на Навални ми изясни, че САЩ е залязваща и проваляща се нация

февруари 19, 2024