Тероризъм

Българка от Ница за кошмара: Заля ме вълна от пищящи и уплашени хора, беше страшно!

Българка от Ница за кошмара: Заля ме вълна от пищящи и уплашени хора, беше страшно!

1468542950-item-hemusammagistrala

Вчера беше една прекрасна вечер с един трагичен завършек. Това заяви в ефира на Нова телевизия Нели Капаси – наша гражданка, която от 15 години живее във Франция и по време на инцидента е била в кафене отстрани.„На булеварда имаше много семейства с деца, много колички. Имаше много чужденци, много народ. Това беше една много тежка и дълга нощ, не само за цяла Ница, но и за цяла Франция. Цяла нощ пожарникарите и полицията бяха накрак. Дори и сега е нещо страшно. Всичко е мобилизирано и организирано, но не с хубав повод“, с прискърбие сподели Нели Капаси.

Тя сподели, че още от вчера има открити телефонни линии, на които всеки може да се обади, ако иска повече информация за нещо. Капаси добави, че навсякъде има психиатри, които са готови да помогнат на хората. „Дори в центъра на Ница човек може да отиде и да попита за психологическа помощ. Всички болници са пълни и дори вече те са охранявани,“ добави тя.

Нямам малки деца, но на съседната маса имаше семейство с една количка с бебенце. В този драматичен момент всеки мисли да спаси себе си, но хората около мен грабнаха детето, защото вълната от уплашени и пищящи хора приближаваше и беше страшно“ споделя с ужас учителката.

„Имахме много силни мерки за сигурност. Аз работя в училище. След атаките в Париж се промениха много неща. Има присъствие на полицейски патрули, които минават сутрин и вечер. Има допълнителна охрана. Много организирани обучения на учениците и на целия персонал на училищата как трябва да реагират в такава обстановка“, завърши Нели Капаси.

Припомняме, че терорист с камион се вряза в тълпа във френския град Ница и в продължение на 2 километра помиташе хората, изпречили се на пътя му. Най-малко 80 души са загинали при атаката.  Шофьорът е бил застрелян на място. В момента се водят следствени дейности. При нападението има един леко ранен българин.

Блиц

http://www.blitz.bg/news/article/428625

More in Тероризъм

big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
big_19f0

ЦРУ: Иранските спецчасти Кудс са подготвяли атентат в България

август 26, 2021
79c5142be0385a6b93328f6a6fe75f6c

Виена под прицел – 6 атаки на снайперисти в центъра (ВИДЕО+СНИМКИ)

ноември 2, 2020
nica_4

Стана ясно кой е терористът от Ница, убил трима и обезглавил жена в катедралата Нотр Дам

октомври 29, 2020
php6izf99_800x

Появи се СНИМКА на младежа, набеден за терорист, подготвял атентат в Бургас, бил е голям шампион, но…

юли 1, 2020
bunovo

Навършват се 35 гoдини oт aтeнтaтa нa гaрa Бунoвo

март 9, 2020