Коментари

И нашият Роналдо се раздава!

И нашият Роналдо се раздава!

813351-l

ГЕРБ може да нямат кандидат-президент, обаче Бойко Борисов вече е в кампания. След кратко пролетно затишие лятото му е натоварено като на Кристиано Роналдо – оправя бакиите в ЦСКА, че и в „Локомотив“ (София); спасява чинарите на Силистра; откри болница в Панагюрище, музей в Казанлък, резна лентата на депо в Стара Загора; инспектира 1-2 тангенти и ремонтите във Враца; продава пчелен мед и атомни реактори. И, разбира се – демилитаризира Черно море, предотвратявайки войни. Дори в Иран, откъдето потекоха газ и петрол, той не спря да поддържа свеж предизборен тонус, обграден от весели репортерки – „ще се кандидатирам, ама след пет години“, „щях да ви кажа името на кандидата, но ме дразните“ и т.н.

Това е Борисов в най-добра предизборна форма и ние няма защо да се сърдим, че нашият министър-председател се отнася с неуважение към президентския вот. Може да не е сам той кандидат (заподозря го Първанов), но с ангажираност се отнася към проблема – факт е.

В кондиция е и лекоатлетът Цветанов – заминава за САЩ, прави го винаги преди избори, дори се застоява. В САЩ Цветанов ще обсъжда „Влиянието на резултатите от президентските избори в САЩ върху трансатлантическите отношения“ и ние предполагаме обосновано, че няма да пропусне да консултира трансатлантическите отношения в контекста на българския президентски вот. Докато №1 в ГЕРБ шумно възпира в Черно море „Трансатлантика“

за радост на Русия и 80% от електората,

№ 2 прелита над него и попива „експертиза“ на живо – прекрасно предизборно поведение, типично за ГЕРБ; агнетата у нас доволни, нощни, дневни и всякакви вълци по широкия свят – също.

Вземете Корнелия Нинова – държи ли се тя като лидер на партия в предизборна кампания? Не. Тепърва ще оправя взаимоотношенията в ляво. БСП бяга в маратон, за който най-добрата новина е, че зрителите на тази протяжна скука са малцина. Ами Радан Кънев? Той в кампания ли е? Не. В понеделник плюе по ГЕРБ, във вторник им се моли за обща кандидатура, в сряда произвежда чутовните заглавия, че лично няма да е кандидат (зер си въобразихме, че ще е; но помним и другите заглавия, обратните). В тази обстановка единственият политик, който се отнася абсолютно сериозно към президентския вот, е Борисов, плюс господата Симеонов и Каракачанов, които на всяко първо число от месеца обнародват патриотични инициативи – бурки, казарми, национални гвардии и т.н. Едни не казват имена на кандидати, понеже считат, че е рано, други не казват, защото нямат, трети въобще не са стигнали кривата круша, а след нея имат още доста път – такова е положението в българската политика три месеца преди президентския вот, Борисов е най-малко за оплакване в тази среда.

Ако оставим иронията, трябва да кажем няколко неща по повод многопосочното активизиране на премиера и общата политическа конюнктура. Първо, кандидат-президентът на ГЕРБ, който и да е той, отново ще разчита изцяло на „преливане на доверие“ от Борисов, на неговите хвалби, потупвания, свойски намигвания – изстискване до край на остатъчната му харизма, пресушаване на кладенеца с „жива вода“; затова Борисов вече е в кампания, а претендентът не е (планът е прекрасен, ако сам той е кандидат). Второ, няма как кандидатът (приемаме, че не е лично премиерът) да свети със собствена светлина, да е авторитетен, обществено уважаван и със самочувствие, а Борисов да му се мота в краката – значи ще е точно обратното. Впрочем Цветанов каза, че кандидатпрезидентската двойка ще са членове на ГЕРБ, а щом са членове, в профил и анфас ще са по-лошо копие на двамата първи партийни началници. Трето, не по-малко важно – наблюдавайте реформатори, националисти, леви патриоти и други смърфове край ГЕРБ; каквито кандидати да издигат и свалят, каквито коалиции да тъкмят, колкото гняв да сипят по Бойко Борисов,

накрая пак ще подкрепят претендента на ГЕРБ –

малко вероятно на първи, много вероятно на втори тур; и ще застанат зад същия партиен анонимник, когото ГЕРБ ще издигне и ще охулят. Защото Бойко Борисов е хванал черпака, раздава порции и няма никакъв изглед скоро някой да му го вземе (дори Корнелия Нинова да влезе в управлението, пак ще е със съучастието на Борисов). Дреме им за президентската, важна е изпълнителната власт!

Такива ми ти работи, драги патиланчовци. Лято е, европейското свърши, скоро ще започне българската предизборна кампания, а вие още не знаете имената на кандидат-президентите. Не само на ГЕРБ, ами и всичките. Не се притеснявайте, имената нямат значение – Роналдо е тук, печели от страничната линия.

СЕГА

http://www.segabg.com/article.php?id=813353

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024