Политика

Корнелия Нинова на Бузлуджа: Социализмът е мир, равенство, любов и признателност към Русия!

Корнелия Нинова на Бузлуджа: Социализмът е мир, равенство, любов и признателност към Русия!

768x432

„Социализмът – това е мир, това е чиста и свята република, това е равенство между хората, това е любов и признателност към Русия.” С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова вдъхнови многохилядния традиционен митинг на Бузлуджа, съобщава Флагман бг. Това бе прощъпалникът на Нинова на събитието като председател на партията.

Тя запази стила си на остра критичност към ГЕРБ и даде заявка, че червените ще успеят да победят на президентските избори наесен.

България на духовността и образованието, България на почтените, а престъпниците – в затвора. България – социална и подредена държава.

Такава България обеща лидерът на социалистите Корнелия Нинова в словото си пред множеството, събрало се на Бузлуджа. Според организаторите над 50 000 души са се събрали на Историческата поляна под върха, а Нинова изтъкна, че в страната има още стотици хиляди привърженици на БСП.

„Искаме и можем да направим България различна, да я направим друга”, заяви Нинова от трибуната и обеща: „Когато правим голямата политика, ще мислим за малкия човек.” „Ще ви дадем път и няма да ви предадем никога”, обеща тя.

1469878190-kor

Равносметката на лидера на БСП е, че днес в България няма равни възможности за всеки – ако си роден беден, не можеш да учиш, ако си работник – не можеш да си платиш здравето, ако си млад – не можеш да си купиш дом и да отгледаш семейството си.

Според нея няма и солидарност, защото правителството на Бойко Борисов харчи милиарди, но няма сърце за деца с увреждания.

„Днес няма справедливост, защото малцина богатеят на държавната трапеза, а мнозина живеят в мизерия. Почтените хора са на колене, а престъпниците ходят свободно по улиците”, допълни лидерът на социалистите.

Нинова е категорична, че е дошло време за съпротива и да се даде отпор на тази несправедливост. „Дошло е време да поведем хората и да се опълчим срещу правителството на Бойко Борисов, което руши държавността, нехае за съдбата на народа си и го обрича на безпътица”, подчерта тя.

Нинова подчерта, че днес сигурността и мирът в живота ни са застрашени и само смелият може да погледне опасността в очите, да се изправи срещу нея и да вземе съдбата си в свои ръце. „Ние, социалистите, имаме тази смелост”, гарантира Нинова.

В словото си тя призова привържениците на БСП да изберат „не послушкото на ГЕРБ, на едрия капитал и на чуждите интереси”, а президент – обединител на нацията, гарант на сигурността и пазител на мира.

News.bg

https://news.bg/politics/golyama-politika-za-malkiya-chovek-obeshta-ninova-pred-hilyadi-na-buzludzha.html

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024