Коментари

Косьо Ми от нафталина: Първанов е наместник на Путин, но и Борисов се бори за тази титла!

Косьо Ми от нафталина: Първанов е наместник на Путин, но и Борисов се бори за тази титла!

константин мишев

„Г-н Първанов, когото аз смятам за много способен политик, вече е с ореола на официален наместник на Путин и „Единна Русия” в България. Но Борисов няма лесно да се даде в битката за тази престижна титла. Изглежда така ще протекат месеците до президентските избори – в надпревара за благоволението на Кремъл.“… Това заявява в обширно интервю за сайта „Гласове“ някогашната дясна ръка на Филип Димитров от времето на неговото премиерстване – позабравеният Константин Мишев. Същият е известен и като кинжал, сив кардинал, или накратко – Косьо Ми. В момента същият логично се подвизава в САЩ, където бере лаврите от антибългарската си политичска дейност, който вършеше преди 20-ина години.

Ето още „прозрения“ на Мишев, който има наглостта да говори, че се вълнувал от България и съдбата на българите. Основен акцент на разговора е разбира се „агресивната Русия“ и „диктатора Путин“.

„Аз много обичам руснаците и ще бъда сред най-щастливите хора, ако този изстрадал народ някога заживее в мирна, демократична и просперираща държава. Но изпитвам голяма тревога от агресивната политика на Путин и ръководения от него фашистки режим в региона на Черно море. След агресията в Южна Осетия, Абхазия, Крим и Източна Украйна е естествено черноморските държави да бъдат загрижени и да търсят увеличаване на отбранителните си възможности., казва Мишев.

На въпроса „Мислиш ли, че и в Мексиканския залив има опасен дисбаланс, или такъв въпрос стои само в Черно море?“, той ловко отклонява вниманието в друга посока: “ типична руска пропаганда от съветското време: „А вие защо биете негрите“. Ако някоя от държавите в Мексиканския залив има тревога за сигурността си, да търси решения. Имам много приятели българи, които се заселиха в Тампа и Сейнт Питърсбърг във Флорида, именно на брега на Мексиканския залив, и нямам опасения за тяхната сигурност. Някое друго море да те вълнува? Много морета има на тази земя, но България е на Черно море и естествено, че това море ме интересува.“

И още „бисери“:

Наистина не мога да разбера как човек може да оправдава, та дори и да харесва политиката на Путин и компания. Отново ще повторя – аз обичам руснаците и съм горд например как нашият народ прие и помагаше на белоемигрантите между двете световни войни. Знаеш ли, че България е отпускала най-големите помощи за тези клетници? А също знаеш ли кои единствено са били срещу даването на държавна помощ на хора, участвали в Освободителната война и емигрирали в България? Именно комунистите. Същото е днес. Няма по-големи русофоби от путинофилите в България. Трябва действително много да мразиш този народ, за да хвалиш и подкрепяш подобен антируски и античовешки режим.

По-нататък Мишев охулва референдума в Крим и оправдава отделянето на Косово от Сърбия, говори и за симпатиите си към режима на хунтата в Киев и лично към Порошенко.

Цялото интервю тук:

Гласове

http://www.glasove.com/categories/na-fokus/news/konstantin-mishev-nyama-po-golemi-rusofobi-ot-putinofilite-v-bylgariya

 

 

More in Коментари

залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024