Европа

Меркел полудя! Германската полиция започна хайки и обиски на жилища на неудобни „хейтъри“!

Меркел полудя! Германската полиция започна хайки и обиски на жилища на неудобни „хейтъри“!

angela-merkel-greece-euro-exit

За първи път в историята си германската полиция направи хайка срещу интернет хейтъри – хора, които използват реч на омразата в социалните мрежи. Обискирани бяха 60 жилища в 14 провинции, в които са открити нацистки символи и литература.

Причина за хайката е главоломно нарастващия вербален радикализъм, съобщиха от министерството на правосъдието в Берлин.

Според социалните мрежи и анонимни анализатори обаче, това са сигурни признаци за полудяването на Меркел в опита й да запази властта си с всички средства, вкл. откровени фашистки методи.

11 мъже на възраст между 36 и 62 години са заподозрени в употреба на символи на противоконституционни организации. Независимо един от друг те са разпространявали реч на омразата в интернет, писали са расистки текстове и са призовавали за саморазправа с бежанци и чужденци. Полицията е обискирала и жилища на хора, които принадлежат към противозаконната фейсбук група „Велика Германия”. В тази връзка има заподозрени 40 души. Президентът на германската криминална служба Холгер Мюнх обяви, че с прииждането на бежанци случаите на престъпна, мотивирана от омраза, политически крайнодясна реч в интернет са се повишили многократно.

„Не бива да допускаме тази реч да отрови обществения климат”, посочи той. Според криминалистите нападенията на бежански домове в Германия са резултат на радикализиране, което започва още в мрежата. Затова и властите смятат да преследват хора, които проповядват насилие в интернет.

„Насилието в каквато и да е форма, включително и вербална, няма да бъде толерирано по никакъв начин”, съобщи във връзка с акцията министърът на правосъдието Хайко Маас.

КОМЕНТАР ВЪВ ФОРУМА:

Значи, сега да се уточним. Ако се съберете група 18-25 годишни „близкоизточни инженери“ и заградите някоя по-засукана германска мома на площада, полицията най-много да ви направи политкоректна забележка. Обаче ако кажете, че тези инженери трябва да си ходят дома – арест. Така че опичайте си акъла какво правите.

По 24 часа

https://www.24chasa.bg/novini/article/5642690

More in Европа

ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024