Политика

Митов отива при Лавров „със задача да нормализира отношенията с Русия“!

Митов отива при Лавров „със задача да нормализира отношенията с Русия“!

boykoborisov

Днес външният министър Даниел Митов е на среща с руския си колегата Сергей Лавров в Сочи, съобщи Бойко Борисов в парламента. И заяви, че му е поставена задача да нормализира отношенията ни с Руската федерация, тъй като Кремъл в момента гледа с лошо око на нас и отношението към България сред държавите на Балканите е на най-незадоволително ниво. За целта Борисов е дал инструкции и да се намали тона, с който българските държавници говорят за политиката на Кремъл.

В отговор на въпрос за призива на президента (2002 – 2012 г.) Георги Първанов Борисов да поиска среща с руския държавен глава Владимир Путин, българският премиер припомни, че тези срещи са на ниво “президент – президент” и “премиер – премиер”. “Иначе съм на доста по-ниско ниво от руския президент”, откровен бе Борисов.

България умишлено забавя въвеждането на еврото за възможно най-крайния срок, каза още Бойко Борисов в отговор на въпрос относно информацията, че председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер смята да забърза въвеждането на единната валута във всички страни от ЕС след излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Той подчерта, че с него не са водени разговори за приемането на еврото и такива трябва да бъдат водени от финансовите министри на държавите от Европейския съюз. Остава отворен въпросът и дали покриваме критериите за влизане в еврозоната и дали те ще бъдат променени, ако Юнкер иска да забърза интеграцията.

Фактор БГ

http://www.faktor.bg/

 

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024