Москва отряза квитанцията на US пропагандатор, върна го обратно със самолета в САЩ!

Spread the love

сащ-русия1732966_1004

От руското външно министерство потвърдиха официално, че е наложена забрана за влизане в Русия на американеца Джефри Шел, председател на Съвета за радио и телевизия на САЩ, тъй като фигурира в „забранителния списък“ в отговор на американските санкции, съобщи „Взгляд“ в четвъртък (14 юли).

„На 12 юли, след като каца на едно московските летища, Джефри Шел е получил отказ да влезе в Русия. Наложило се да се прехвърли на друг самолет и да излети обратно. Става дума за председателя на Съвета за радио и телевизия на САЩ. Този държавен орган ръководи работата на американските пропагандистки радиостанции като „Гласът на Америка“ и „Свобода“, се казва в съобщение на сайта на руското МВнР.

По данни на министерството Шел е включен в „черния писък“, изготвен от руската страна в отговор на въведените от Вашингтон „неоснователни визови санкции“ срещу руски граждани.

„Използвайки като предлог кризата в Украйна, администрацията на Обама забрани достъпа до САЩ на 70 представители на Русия, в това число и високопоставени“, се припомня в съобщението.

„Така че, ако във Вашингтон изразяват недоволство от създалата се ситуация,  то тя е последица от собствената им агресивна и недалновидна политика. Санкциите винаги имат две страни. Всеки, който ги прилага срещу Русия, трябва да знае, че ще последват ответни мерки. Още повече, че в конкретния случай става дума за един от организаторите на широкомащабната клеветническа антируска пропаганда, финансирана от американския бюджет, тоест провеждана в резултат на политически решения, взети на най-високо ниво“, се казва в съобщението на руското дипломатическо ведомство.

По-рано председателят на американския Съвет за радио и телевизия (Broadcasting Board of Governors, BBG) Джефри Шел се оплака, че е бил задържан за няколко часа на руската граница, след което му е отказан достъп до територията на страната.

Руски дневник

http://bg.rbth.com/news/2016/07/14/zabraniha-na-amerikanski-propagandist-da-vliza-v-rusiya_611585