Важно

Не искам демилитаризиране на Черно море! Подкрепяме разширено присъствие на НАТО!

Не искам демилитаризиране на Черно море! Подкрепяме разширено присъствие на НАТО!

ненчев4944687
България няма нужда от демилитаризиране на Черноморския регион. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев пред журналисти след изслушването си в Комисията по отбрана към парламента за срещата на НАТО във Варшава.
Ненчев представи конкретни цифри, според които личи превъзходството на руското военно присъствие в региона пред присъствието на НАТО. Той спомена, че Русия има 6 подводници в района и седма в готовност, а България няма нито една.
Подкрепяме разширеното военноморско присъствие на НАТО в Черно море, подчерта пред депутатите военният министър (теза, противоположна на идеите на премиера Борисов), акцентирайки на важността на военните учения между отделните членки на Алианса.
На 9 юли в Стара Загора премиерът Бойко Борисов коментира темата за Черноморския региона и заяви: „Аз цял живот съм бил биткаджия и знам, че хубав бой няма – винаги е лошо. Затова много пък по-умни и по-мъдри от мен преди векове са казали, че добра война няма – по-добре лош мир. Аз дори бих стигнал до крайности в тази посока – Черно море да бъде обявено за демилитализирана зона – без военни – без кораби, без подводници”.
Днес пък левицата внесе искане парламентът официално да обяви Черно море за зона без оръжие.

По време на заседанието на военната комисия в НС социалистът Атанас Зафиров подхвана темата за демилитаризацията на Черно море. Търсим съмишленици, подчерта той и попита военния министър дали ще застане зад идеята на левицата, която днес внесе проекторешение.

Герберът Валентин Радев попари ентусиазма на социалиста и не даде думата на министъра за отговор, тъй като Ненчев бил тук да докладва за Варшава, а не да се занимава с инициативите на столетницата.

Атанас Зафиров искаше да се оплаче от начина, по който Радев водеше заседанието. В този момент обаче по време на самото заседание Радев водеше важен телефонен разговор. Социалистът го „захапа” за това. Герберът обаче се оправда: „Цецка Цачева беше”.

Военният ни министър все пак открехна ситуацията около Черно море. 245 бойни спомагателни кораба е разположила Русия в Черно море, както и 6 подводници плюс 7-ма в готовност. Федерацията е разположила и 30 000 военни в Крим и още толкова на западната граница.

140 кораба има натовска Турция в Черно море, както стана ясно от отговора на министъра.
News.bg, БГНЕС

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022