Политика

Нинова за заглушаването на Бузлуджа: Това е саботаж от хора с възможности в държавата!

Нинова за заглушаването на Бузлуджа: Това е саботаж от хора с възможности в държавата!

1469963517-korr

БСП подаде в Главна прокуратура сигнал за саботажа на излъчването на националния събор Бузлуджа 2016. Това обяви в извънредно изявление лидерът на партията Корнелия Нинова.

„Г-н Борисов, ако сте Вие, недопустимо е да посегнете на свободата на излъчването на най-голямото събитие на опозицията“, заяви още соцлидерката.

Тя е категорична, че спирането на тв сигнала на три телевизии не е по възможностите на случайни хора. И уточни, че не обвинява лидера на ГЕРБ директно, но прокуратурата е тази, която ще докаже кой е бил виновен да се осуети тв предаването на празника на БСП на върха.

Имахме най-сериозната и модерна техника”, подчерта лидерът на социалистите. „Смятаме, че това беше саботаж на прякото излъчване на националния събор на БСП. Не допускаме, че това може да бъде направено от случайни хора. Това може да бъде направено от хора с достатъчно възможности в държавата”, заяви тя.

Лидерът на социалистите благодари на всички служби, ангажирани с организацията на събора на Бузлуджа. „Инженерите, с които разговаряхме, казаха, че за пръв път в историята им се случва такова нещо. Искаме да кажем на прокуратурата какво стана”, посочи тя относно проваленото излъчване.

“При избирането на кандидат-президента на БСП ще се съобразявам с мнението на партията“, каза Нинова. Тя обясни, че БСП е по-силна след проведения събор на Бузлуджа. „Показват го и няколко социологически проучвания, които сочат проценти нагоре”, каза още председателят на БСП.

Тя припомни, че е поела партията преди 2 месеца с ангажимент, че ще я изведа на победа на парламентарни избори и за това няма да се кандидатира за президент. „Ще се съобразявам само с едно мнение-това на партията обща лява кандидатура. Търсим одобрението на лявото и прогресивното. Ще я съобщим на 14 август”, заяви още Корнелия Нинова.

Генерал Румен Радев е сред 5-те обсъждани имена за кандидат – президент на БСП. Това обаче не не означава, че той ще бъде претендентът на социалистите за изборите на 6 ноември тази година, твърдят източници от централата на БСП по повод разпространената от близкия до ГЕРБ проф. Михаил Константинов информация, че е решено командирът на Военно-въздушните сили кандидат за президент на левицата. Пред БНТ Константинов дори прогнозира, че ни чака „генералска битка“ на вота, тъй като Бойко Борисов пък щял да бъде претендентът на ГЕРБ. По думите на професора, само премиерът може да спечели изборите още на първи тур.

Източниците на Епицентър.бг уточниха, че сред 5-те обсъждани кандидат-президентски двойки не фигурират имената на лидера на АБВ Георги Първанов и на бившия социален министър Ивайло Калфин.

В БСП са убедени, че в дните преди 14 август, когато ще бъде обявен претендентът за „Дондуков“ 2 срещу тях ще се води „хибридна война“ от близки до управляващите експерти, политолози и медии.

Междувременно пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че е оптимист след проведените разговори с АБВ, с „Движение 21“ и с други граждански организации и съюзи в ляво, които биха подкрепили една подходяща обща кандидатура. „ Благодарна съм на всички, които се включиха в допитването, което проведохме. Мнението им е решаващо“, каза тя.

Нинова смята, че президентските избори не трябва да са лидерски сблъсък, защото фигурата на президента има роля да обединява: „Лидерски сблъсък отново би разделил и би бил политически сблъсък, а фигурата на президента има друга същност особено в тази сложна ситуация, в която се намираме тук на Балканите. Това трябва да е човек, който гарантира сигурността, който обединява, а не разделя, който има характер да заеме във външната политика позиция, която се базира единствено на националния интерес“.

Тя посочи, че е оптимист за възможността левицата да излезе с обща кандидатура.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Rumen-Radev-e-sred-5-te-obsazhdani-imena-za-kandidat-prezident-na-BSP/106884/2/48

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024