Европа

Орбан с нови обвинения към Брюксел за кризата в ЕС, зове държавите да поемат нещата в свои ръце!

Орбан с нови обвинения към Брюксел за кризата в ЕС, зове държавите да поемат нещата в свои ръце!

phpkyy6cv_559x
Унгарският премиер Виктор Орбан обвини Европейската комисия, че в голяма степен е отговорна за кризата в Евросъюза, която лъсна след Brexit, и призова държавите да поемат нещата в свои ръце. В статия, която ще излезе в понеделник в германския всекидневник „Франкфуртер алгемайне цайтунг“, Орбан заявява, че трябва да се приключи с идеализирането на европейския проект.
Според него главната причина за кризата в ЕС е, че границите на блока и лимитите на бюджетен дефицит непрекъснато се нарушават от правителствата с мълчаливото съгласие на Европейската комисия, която е трябвало да противодейства на това. Така двете най-големи европейски придобивки – общата валута и единният пазар, защитаван от Шенген – бяха изложени на опасност, пише той.
Орбан смята, че той самият е помогнал за спасяване на европейския модел и начин на живот на своите жители, затваряйки границите на Унгария за бежанците. Той призовава съотношението на силите в ЕС да бъде променено от европейските институции в полза на националните държави.
Всеизвестно е, че Орбан е гневен на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер особено за предложението за разпределяне на пристигащите в Европа мигранти между държавите-членки чрез квотна система. Този модел бе отхвърлен от страните от Източна Европа.
БГНЕС

: http://www.bgnes.com/sviat/evropa/4443772/

More in Европа

1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024