обамапутин2015-02-11-15-23-06-876491_thumb-large

Кремъл отрече, че Москва се намесва в президентската кампания в САЩ, след като президентът Барак Обама отказа да изключи, че Русия може би се опитва да наклони везните в полза на Доналд Тръмп, цитиран от „Франс прес”.

Президентът Путин многократно повтори, че Русия никога не се е намесвала и няма да се намесва във вътрешните работи, особено в изборния процес в други държави, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, отричайки, че Москва стои зад хакерската атака срещу мейли на Националния комитет на Демократическата партия.

Москва внимателно избягва всякакви действия, всякакви думи, които могат да бъдат разтълкувани като директно или непряко влияние върху изборния процес”, добави той.

Кремъл вече беше обвинен от кампанията на Хилари Клинтън, че Русия е замесена в изтичането на мейли от Демократическата партия.

Ако говорите за някои подозрения по отношение на нашата страна, то вие трябва най-малко да бъдете прецизни и конкретни”, поясни Песков.

В интервю за NBC Обама заяви, че „всичко е възможно” след предположенията, че Москва има пръст зад хакерската атака.

Това, което знаем, е че руснаците хакват нашите системи. Не само правителствени системи, но и частни”, добави Обама.

Песков каза още, че Кремъл съжалява, че политиците във Вашингтон играят с „руската карта”, допълвайки, че се е превърнала в „основната карта в играта им”.

News.bg

https://news.bg/world/kremal-otreche-che-se-namesva-v-prezidentskata-kampaniya-v-sasht.html