Роско44051_cbZFqQEw7FQVw7zUNUg4G35GmRidCt

На насилието не бива да се отговаря с насилие. Това призовава Росен Плевнелиев във връзка със случващото се в Турция, информират от прессекретарята на държавната ни глава.

Плевнелиев следи с притеснение развитието на ситуацията в Турция, изразявайки още веднъж своята подкрепа за всички демократично избрани институции, се допълва в съобщението.

Турските власти, според държавния глава, трябва да предприемат незабавни действия, за да възстановят законността, върховенството на правото и не трябва да позволят страната да бъде въвлечена в безкрайна спирала на репресии.

Изключително притеснение будят масовите арести и уволнения на преподаватели, учители, магистрати и журналисти. Сериозно безпокойство предизвиква намерението да бъдат ограничавани права и свободи на гражданите единствено по подозрения, подчертават от „Дондуков” 2.

Президентът апелира турските власти да съобразят действията си със закона и демократичните ценности. Сега е времето на всички недемократични действия да се отговори с повече демокрация, заключават от пресцентъра на държавния глава.

News.bg

https://news.bg/bulgaria/ne-otgovaryayte-na-nasilieto-s-nasilie-prizova-plevneliev-turtsiya.html