ЗАБАВНО

Уолстрийт джърнъл: Порошенко предлага да научи НАТО как да воюва с Русия!

Уолстрийт джърнъл: Порошенко предлага да научи НАТО как да воюва с Русия!

original

Украинският президент Петро Порошенко твърди, че армията на страната му има реален опит в боя със съвременната руска армия, който Киев може да сподели. Това пише той в статия, публикувана в американското издание „Уолстрийт Джърнъл“ (The Wall Street Journal) в петък (8 юли).

„Няма нито една друга страна-членка на НАТО, която да има реален опит със съвременната руска армия. Украйна има“, се посочва в статията. Освен това, Порошенко призовава алианса да се възползва от този опит.

В същата статия украинският президент твърди, че Киев и НАТО са съюзници в противопоставянето с Русия. Той отбелязва, че „по-дълбокото сътрудничество между Украйна и НАТО ще помогне за стабилността в Украйна, Източна Европа, Черноморския регион и трансатлантическата област като цяло“.

На 1 юли в интервю за българския ТВ канал bTV Порошенко обвини Русия, че подготвя терористични нападения в Украйна, припомня lenta.ru. „Само за последната една година предотвратихме около 300 терористични атаки, подготвяни от страна на Руската федерация“, заяви украинският лидер.

Както Порошенко, така и други украински официални лица редовно определят Русия като агресор и я обвиняват, че е замесена във въоръжения конфликт в Донбас. През 2015 г. Върховната рада на Украйна призна Русия за държава-агресор. Киев смята още, че присъединяването на Крим към Русия след референдума на полуострова през 2014 г. е окупация. Москва определя тези обвинения като несъстоятелни. В Кремъл се позовават на липсата на доказателства за участие в конфликта и заявяват, че влизането на Крим в състава на Русия съответства на международното право.

Руски дневник

http://bg.rbth.com/news/2016/07/08/poroshenko-predlaga-da-nauchi-nato-kak-da-voyuva-s-rusiya_609989

More in ЗАБАВНО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
хиалурон

Български шампион по щанги си наду устните с хиалурон: Обществото не ми плаща сметките / СНИМКА

февруари 8, 2024
846fd772869de1b03dfb3b798822bb61

Калина Андролова се гаври с Ваня Григорова и Цветанка Ризова

януари 30, 2024
big_Screen76

Динко се обиди и обяви края с прощално включване

януари 29, 2024
путин-байдън

Руски шегаджии сглобиха видео с Путин и Байдън

декември 7, 2023
уики-1

Скъсаха се да редактират Кирил Петков в Уикипедия: „Канадски политик“ с „трайни мозъчни увреждания“

ноември 16, 2023