Европа

MailOnline: Германия клокочи срещу Меркел след кървавата седмицата на терора!

MailOnline: Германия клокочи срещу Меркел след кървавата седмицата на терора!

1469639630-sof7

Политиката на „отворени врати“ на Меркел относно бежанците вече не е одобрявана в Германия в светлината на варварските мюсюлмански нападения от последната седмица. Отношението към сирийските бежанци става все по-сурово, след като терористът на „Ислямска държава” Мохамад Далеел се взриви пред заведение в тихия град Асенбах, посочва MailOnline в специален репортаж. Само в рамките на четири дни германците станаха свидетели на огромно количество насилие, което ги кара да не се чувстват в безопасност в собствената си страна. Ново допитване показа, че 83 процента от германците смятат имиграцията за най-голямото предизвикателство пред страната им. Броят им се е увеличил два пъти само за две години.

Над 200 000 имигранти, на които им е отказан статут на бежанец – по подобие на Далеел – продължават да се намират в страната. Редица германци вече започват усилено да винят Меркел за това, че тя покани над 1 милион бежанци в страната им през последната година без да ги подложи на подобаващите щателни проверки.

Настроенията, заливащи вече цяла Германия, бяха обобщени от майката на две деца Анна Лиснер, която заяви, че се страхува за своите деца. „Самоубийствения атентат доказа, че ние не знаем кого сме поканили”, казва 47-годишната жена, живееща в Инголщат, разположен на брега на Дунав. „Трябва да сме хуманни и беше правилно да приемем бежанци, но сега разбираме, че не знаем откъде са дошли те и какво искат да направят. Трябваше да се направят повече проверки, преди да им бъде разрешено да се установят”, казва още тя.

Кървавата седмица в Германия започна със 17-годишния тийнейджър от Пакистан, представил се за бежанец от Афганистан, който кла пътници във влак. Четири дни по-късно психично нестабилният германец с ирански произход застреля осем души в мол. Два дни по-късно сирийски бежанец посече до смърт бременна жена. Само часове по-късно друг сириец се взриви през заведение от името на „Ислямска държава”. Днес стана ясно пък, че банда от шестима мюсюлмани е нападнала плувен басейн с виковете „Аллах Акбар”. Нападателите са плюли по деца и жени, защото са плували голи в басейна, и са наричали жените „ку*ви”.

Страховете от голямата бежанска вълна започнаха да се засилват в Германия в началото на годината, когато стотици жени бяха сексуално тормозени от „тълпа чуждестранни мъже” в Кьолн по време на празненствата по случай Нова година.

На свой ред сегашната кървава седмица доведе до призиви на политиците към Меркел да поеме отново юздите на границите и да спре имиграцията.

Сара Вагенкнехт, лидер на крайно лявата партия „Линке”, каза, че изявлението на германския канцлер „ще се справим” преди отварянето на вратите на страната за бежанците от военни зони не е било достатъчно. По думите ѝ, „приемът и интеграцията на голям брой бежанци и мигранти са придружени от значителни проблеми”.

Дори помощник на Меркел призна, че Германия не може да контролира мигрантите, които пресичат границата ѝ, настоявайки, че страната се нуждае да си върне суверенитета. Стефан Майер определи имиграцията като „огромно предизвикателство” за органите на реда и добави, че правителството не може да ги регистрира и контролира всичките. „Трябва да си върнем суверенитета, трябва да си върнем контрола върху правата. Има много още какво да се желае”, каза той.

В светлината на тези настроения MailOnline посети няколко германски града – както малки, така и големи, за да провери нагласите сред обикновените хора.

В Нюрнберг, един от най-старите германски градове, интервюираните жени казаха, че вече се страхуват за сигурността си. „Това, което се случва, е ужасно. След бомбения атентат на сирийски бежанец мисля, че е време тези да бъдат проверявани”, каза 26-годишната Лина Киелайте. „Според мен това е огромен проблем. Първоначално одобрявах бежанците да дойдат в Германия, защото родом съм от Литва, но ние трябва да знаем откъде идват те и защо те са пристигнали тук”, добавя още тя.

Бизнесменът Оливер Шолмайер казва, че е отвратен от политиката на отворени врати на Меркел и настоява тя да бъде променена. „На нас ни бе казано, че те бягат от войната, но сега изглежда, че повечето са тук по икономически причини. Не за това ние отворихме нашите граници. Мисля, че проблемът излиза извън контрол”, казва той.

Ерик Бохунски, който има малка фирма за велосипедни таксита, споделя, че неконтролираната имиграция в Германия създава проблеми. По думите му, той се възхищава на Великобритания, че се е решила да напусне ЕС и да си стегне границите. „Британците направиха много добре, като се опълчиха на Брюксел и онези, които диктуват, кой да идва в тяхната страна. Тук ще си имаме проблеми. Само се надявам да няма повече атаки. Проблемът е, че не знаем кой пускаме при нас и какво той може да направи”, казва 50-годишният германец.

На около 40 минути път от Нюрнберг е разположено селището Кипфенберг – популярна дестинация сред туристите, които се радват на местните замък и крепост. За разлика от големите градове, местното население, наброяващо около 1700 души, не е засегнато от притока на бежанци.

Доминик Бауер, който държи семейно кафене в центъра на града, е категоричен, че в страната му не трябва да бъдат пускани повече бежанци. „Това трябва да спре и то веднага”, казва 29-годишният. „Никога не съм бил съгласен с Меркел и решението ѝ да  пусне 1 милион бежанци. Сега виждаме проблемите, до което то доведе. Не харесвам това, което направи Меркел със страната ни… тя унищожава Германия”, добавя той.

31-годишният учител Филипе Фохс казва, че е подкрепил решението за отворените врати на Меркел. Но като много други впоследствие той е започнал да се притеснява, че на хората, които влизат в страната, не се правят достатъчно обстойни проверки. „Би било грешно да кажем, че всичките сирийски бежанци са терористи, защото те не са, но не може и да се каже, че ние със сигурност знаем кои са те”, казва Фохс. „Без съмнение, беше правилно да ги пуснем, но трябва да събираме повече информация за тях. Изненадвам се, че това не е направено, защото ние като германци сме много добри в попълването на всякакви формуляри”, казва още учителят.

На свой ред студентката София Щиглер разказа как тя и нейни приятелки са били сексуално тормозени от бежанци. Тя признава, че след последните атентати в страната ѝ се бои за себе си и не таи топли чувства към пришълците. „Плаши ме това, че такова нещо може да се случи в моята страна, а не трябва просто да отвърнем очи в друга посока. Имаме проблем с бежанците. Правилно е, че Ангела Меркел преразглежда политиката за допускането на повече имигранти в страната ни”, добавя младата германка.

Блиц

http://www.blitz.bg/news/article/431958

More in Европа

борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024
урсула фон

Икономиката на ЕС минава на военен режим заради „заплахата от Русия“

март 21, 2024
Image_17388245_40_0

Макрон: Ако Русия спечели войната срещу Украйна, „авторитетът на Европа ще бъде сведен до нула“

март 15, 2024
IMAGE_15742539_40_0

В Германия започва разследване: Записът на немски офицери за удари по Кримския мост с ракети „Таурус“ е автентичен

март 2, 2024
epa06737904 A car drives on the Krymsky (Crimean) Bridge over the Kerch Strait 15 May 2018, prior to its opening ceremony. The 19-kilometers-long road-and-rail bridge connects the Crimean peninsula,  annexed by Russia from Ukraine in March 2014, with the Taman Peninsula of the Russian mainland. Public transport and automobiles traffic on Crimean Bridge will be launched in early hours of 16 May 2018.  EPA/ALEXANDER NEMENOV / POOL

Скандал: Германия планира да участва в терористичен акт срещу Кримския мост с ракети „Таурус“ / СТЕНОГРАМА

март 1, 2024