Политика

БСП на избори с мотото „За България, която обичаме“! Радев кандидат за президент с 1 условие – победа!

БСП на избори с мотото „За България, която обичаме“! Радев кандидат за президент с 1 условие – победа!

768x432

Бившият шеф на ВВС ген. Румен Радев спечели кандидат-президентската номинация на БСП. Той се наложи убедително с 99 гласа „за“, получени на тайно гласуване от членовете на Националния съвет. Във вота участвали 151 души.

 

„Имам ясно споразумение и уговорка, отворен съм за всякакви предложения, но винаги преценявам по съвест и убеждения. Съответно и към мен има условия. То е едно – да спечеля тези избори и да работя за България“, заяви ген. Радев в отговор на въпрос на Епицентър.бг какви условия е поставил, за да се съгласи да бъде кандидат-президент на БСП и дали не се е дал без бой.  И добави с усмивка: „Винаги обичам боевете, когато, разбира се, има повод за такъв“.

 

Така стана ясно, че мотото на кампанията на левицата е: „За България, която обичаме“. 

 

„Аз съм летял на всякаква техника при всякакви условия и винаги съм намирал летището“. Това беше отговора на генерала на въпрос смята ли, че БСП „има самолет, който да му предложи“. Попитан дали поставя условия на БСП, за да приеме тази номинация, ген. Радев посочи, че има ясно споразумение и отговорност. „Отворен съм за всякакви предложения, но винаги преценям по съвест и по убеждения“, добави ген. Румен Радев.

 

Ген. Радев хвърли светлина и по темата кой и кога е провел за пръв път политически разговор с него и как се е стигнало до неговата номинация.

 

„В края на юли получих изненадващо обаждане по телефона. „Добър ден, казвам се Корнелия Нинова, искам да говоря с вас. Вие сте номиниран за кандидат за президент от различни наши структури, приемате ли?“ Аз в това време обсъждах съвсем други неща, планове за моето пенсиониране и т.н. Казах, че ми трябва време, за да отговоря на такъв много сериозен въпрос. Дадох съгласие на г-жа Нинова по телефона на 2 август, след като чух изявленията в авиобаза „Граф Игнатиево“ на министъра на отбраната и на премиера“, разказа откровено пред представителите на медиите ген. Радев.

 

Заставам зад тази номинация и ще спечелим изборите, заяви и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя застана редом с генерала пред медиите, за да представи решенията на пленума. Каза, че темата кой да бъде кандидатът за вицепрезидент още не била обсъждана.

 

Запитана, ако БСП загуби президентските избори, кой ще бъде отговорен, Нинова заяви ясно пред журналистите: „“Умея да нося отговорност и вие го знаете!“ Тя още веднъж повтори информацията, че ген. Радев е бил номиниран от 19 общински организации на БСП.

 

 

До последно в надпреварата за номинацията на червената партия останаха ген. Радев, аско Ерменков и проф. Румен Гечев. Ерменков получи 13 гласа, проф. Гечев – 38. Останалите претенденти – Илияна Йотова, Михаил Миков и Марио Трайков, се отказаха.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Gen–Rumen-Radev–Prieh-na-2-avgust–BSP-mi-postavi-edno-uslovie–da-spechelya-/107881/2/0

Политика

More in Политика

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024