Личности

Кадиров: „Ако на някой му дойде на ум да напада Русия, ще му отрежем пътя преди да тръгне!“

Кадиров: „Ако на някой му дойде на ум да напада Русия, ще му отрежем пътя преди да тръгне!“

кадиров-путинced77617d724da10e00afbfd91e3a6401430296704
Чечения е в състояние самостоятелно да унищожи терористичната групировка „Ислямска държава“ в Сирия, заяви временно изпълняващият длъжността ръководител на републиката Рамзан Кадиров, цитиран от ТАСС.
„Руските въоръжени сили принудиха терористите да подвият опашка в Сирия и дните им са преброени! Ние сме в състояние да унищожим напълно ИД в собствената им бърлога. Отряди от доброволци могат дори сами да има дадат възможност да избират: да сложат оръжие или да се причислят към погребаните на сирийска земя!“, написа Кадиров на страницата си в Инстаграм.
Ако на някой му дойде наум да тръгне срещу Русия, ще отрежем пътя му далеч от подстъпите към нашата страна. Още веднъж повтарям – ще дойдем при тези, които дори само са си помислили да заплашват ръководството и народа на Русия!,  допълни Кадиров.

Прессекретарят на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков, заяви, че публикуваните в медиите заплахи от страна на екстремисти към Русия няма да повлияят на провежданата от руските власти политика на борба с тероризма.
„Подобни заплахи не могат да повлияят на последователната политика на Русия и президента Путин за борба с международния тероризъм, която безусловно ще продължи във всички направления. Ние, разбира се, се отнасяме с нужното внимание към подобни публикации – те се отчитат от специалните служби, които отговарят за борбата с тероризма и гарантирането на сигурността, отбеляза Песков.
Прессекретарят призова да не се преувеличава значението на такива публикации, които се основават на използваната от терористичните групировки тактика на сплашване, пише БТА.
Групировката Ислямска държава призова по-рано членовете си да поведат джихад в Русия, предаде Ройтерс. Призивът е отправен в деветминутен видеозапис в YouTube.
„Чуй, Путин, ще дойдем в Русия и ще ви избием в домовете ви. О, братя, поведете джихад, избивайте ги и се сражавайте с тях“, крещи маскиран мъж, който кара кола в пустинята и размахва пръст. Във видеото със субтитри са заснети въоръжени мъже, които нападат бронирани коли и палатки и събират оръжия, вероятно при обучение в пустинята.
Dnes.bg

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023