Политика

Лаят се засилва! Коритаров: Турция може да стане фактор за разклащане на НАТО

Лаят се засилва! Коритаров: Турция може да стане фактор за разклащане на НАТО

коритаров1470805278-34

Българските екранни покемони няма нужда да ги гониш,те сами се навират и ни обясняват откриването на топлата вода. Когато си платен, не си свободен в мисленето. А то пък едно мислене!!!!

„Турция е принудена да играе една роля, която може да се окаже фактор за известно разклащане на НАТО, но временно“. Това коментира журналистът Георги Коритаров в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия ден, цитиран от novini.bg, след историческата среща на Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган в Санкт Петербург вчера.

Коритаров подчерта, че инициативата за възобновяване на диалога е турска. „Турция иска да използва близък бой в дипломатически вариант – близко общуване с един партньор като Русия, който е много сложен, за да може Анкара да защити своите интереси“, заяви той.

Според него срещата между двамата лидери само привидно е била заради бизнес. Наистина идеята е да се върне стокооборотът от 10 млрд., който е бил достигнат преди кризата във взаимоотношенията.

В същото време обаче политическата ситуация е много сложна и най-вероятно именно тя е в основата. Темата Сирия и темата кюрди са основните акценти на разговорите, допълни Коритаров.

Относно ефектите за България след разговорите между двамата лидери, политологът Евгений Дайнов коментира: „Бих се учудил, ако някой ми каже, че вчера те са обсъждали нас“. „Нашият интерес доскоро беше (Анкара и Москва – бел.ред.) да не се сбият.

Сега за нас било важно те да не се прегърнат толкова крепко, че да се окажем по средата и да сме задушени. Засега срещата е протекла в конструктивен тон, което значи, че засега опипват почвата, смята той.

ОТ ФОРУМА:

Кого ли интересува мнението на тези две жалки ибрикчииски лайненца – нищо ново под соросоидното слънце…

Двама продажници дават акъл.Лаят се засилва.Забелязвам активиране на всички ,получили парички от грантовете.Трябва да оправдаят разходите

Блиц, Novini.bg

http://www.blitz.bg/news/article/435417

More in Политика

главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024