ИНЦИДЕНТИ

Ловец от Пирот уби с 1 изстрел нелегален имигрант до българската граница!

Ловец от Пирот уби с 1 изстрел нелегален имигрант до българската граница!

пирот147203357697592

49-годишен ловец от Пирот застреля нелегален афганистански бежанец между селата Славиня и Изатовци, окръг Пирот, разположени на 3-7 км от границата с България, предава сръбската национална телевизия РТС, цитирна от „Фокус“. Телевизията се позовава на официално съобщение на Министерството на отбраната.В него се казва, че около 21,00 ч. местно време (22,00 ч. българско време) при обход на сръбско-българската граница бил чут изстрел в района между селата Славиня и Изатовци.

На мястото на инцидента са били открити 6 мигранти от Афганистан и 4 местни ловци. От изстрела е пострадал 20-годишен афганистанец, който малко след това е починал. Ловецът, който е произвел изстрела е бил задържан за 48 часа. Води се разследване.

Селата Славиня и Изатовци, Пиротски окръг се намират в непосредствена близост до българската граница и са част от Западните покрайнини. На българска територия най-близките села са Бърля, Комщица, Смолча, Губеш, Голеш и Станинци, в община Годеч.

Преди дни  служители на сръбското министерство на вътрешните работи задържаха двама каналджии, превозващи в микробуси 38 мигранти от Афганистан, предаде РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

Полицията открила на паркинг близо до селището Майданпек три микробуса, в които се намирали бежанците– граждани на Афганистан. На място са задържани двама души, един от които полицай.

Контролът по границата с България и с Македония се извършва от обединени сили на полицията и армията на Сърбия.

За по-малко от месец сръбските гранични власти са ни върнали над 2200 мигранти, които се опитвали да влязат в страната от България.

Задържаха мигранти, тръгнали пеш по „Тракия“

Четирима незаконно пребиваващи на територията на страната ни мъже са задържани тази нощ на едно от платната на АМ „Тракия“, съобщиха междувременно от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

В полицията е получен сигнал за движещи се пеш хора в района. Екипи на „Пътна полиция“ са открили четирима млади мъже в района на 61-и километър в платното по посока за София. Те били спрени и проверени от полицейския автопатрул, при което се установило, че са чужденци без документи за самоличност.

Установено било още, че това са трима афганистанци и сириец на възраст между 20 и 33 години. Те са влезли нелегално на територията на страната ни и са пътували по посока за столицата. И четиримата ще бъдат настанени в Дом за временно настаняване на чужденци.

Dir.bg

http://dnes.dir.bg/news/sarbia-lovetz-migranti-bezhanskiat-natisk-23679629

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

драма

Страшна драма в Бургас: Самотна майка увисна на една ръка от балкона, ужасът е бил… СНИМКИ

май 9, 2024
Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024