Политика

Методи Андреев: Ген. Радев трябва да бъде разжалван, Русия го посочи за президент!

Методи Андреев: Ген. Радев трябва да бъде разжалван, Русия го посочи за президент!

митодиphpurl5gv_559x

Кандидатурата на ген. Румен Радев за президент на България е продиктувана от Русия и това е станало по време на конгрес на партията на Путин „Единна Русия“ през юни, на който са участвали лидерите на БСП и АБВ Корнелия Нинова и Георги Първанов. 

Това заяви пред агенция „Фокус“ депутатът от ГЕРБ Методи Андреев….Нищо, че генералът е  възпитаник и отличник на престижна американска военно-въздушна академия.

„Не е ясно какво са правили леви формации на конгрес на ярко изразена радикално дясна формация, каквато е „Единна Русия”, твърди Андреев.

Единственото, което ги свързва е властта и консумирането на тази власт. Точно там е бил поставен ултиматум за издигането на кандидат, който биха желали руските ментори да видят. Няма как по друг начин да се обясни светкавичната поява на човек, който изпреварва стари членове на БСП с много по-голям авторитет вътре в партията и излиза пред тях”, коментира Методи Андреев.

Самото издигане на Румен Радев за кандидат за президент на левицата пък имало много въпросителни:

„Неговият рапорт за напускане излезе първо в медиите, което е много тежко провинение. Един достоен български генерал не постъпва по този начин, а пуска рапорт първо до своите началници. Второто интересно нещо е изказването на Корнелия Нинова, че разговорите с Румен Радев са започнати още преди 2 месеца и половина.

Как действащ български генерал и то командващ на Военновъздушните сили започва да води политически разговори с лидер на политическа сила, каквато е БСП. Съгласно устава в армията, той веднага е бил длъжен да пусне рапорт към началника на щаба на армията и към министъра на отбраната за установения контакт с него. Такъв рапорт няма пуснат”, каза Андреев.

Той смята, че генералът би трябвало да бъде разжалван, защото е нарушил и уронил войнската чест и достойнство.

КОМЕНТАРИ ОТ ФОРУМА:

Точно обратното е – въпросният кандидат-президент е троянски кон на ФАЩ, американски възпитаник, на когото козяшката Пета колона се опитват на му изгради по-избираем имидж на (псевдо)русофил. Обаче хората вече го разбраха и номерът няма да мине. Омерзен съм.

Андреев е болен човек,трябва му лечение.

Ген. Радев е човек с късмет. Комунистите му помагат като го хвалят. Фашагите му помагат като го плюят. Завършил е академия в САЩ, т.е. вероятно е вербуван от ЦРУ. Въпреки това, атаките на психо-десните вече го направиха да изглежда като ултра-русофил. А избирателите повечето са русофили. Всички реват срещу него, но никой не вади кандидат насреща, което е основното противодействие.

Роди ме мамо с късмет, па ме хвърли на смет… 🙂 И пак ще стана кмет 🙂

 По Offnews

https://offnews.bg/news/Politika_8/Metodi-Andreev-Gen-Radev-triabva-da-bade-razzhalvan-Rusiia-go-posoc_634720.html

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024