СВЯТ

Мощна офанзива на Русия срещу джихадистите! Започна операция „Възмездие“ след атаката срещу Ми-8!

Мощна офанзива на Русия срещу джихадистите! Започна операция „Възмездие“ след атаката срещу Ми-8!

1470071386-15

Руски самолети нанасят въздушни удари в района, където по-рано днес бе свален руски хеликоптер Ми-8. „Постъпват множество съобщения за руски авиоудари в района, където бе свален хеликоптерът”, съобщава Conflict News.По данни на една от големите агенции на терористите – „Степ Агенси”, руската авиация изравнява със земята позиции на главорезите от „Джебхат ан-Нусра”, поели отговорност за свалянето на хеликоптера Ми-8 и смъртта на петима руски военни.

Сирийската провинция Идлиб е раздирана от мотори на руски самолети и грохота от множеството експлозии. След гаврата с телата на екипажа на сваления хеликоптер Москва е започнала операция „Възмездие”. Известно е, че руската авиация е извършила най-малко 100 авиоудара в района, където падна транспортната машина в провинция Идлиб, контролирана от терористите от „Джебхат ан-Нусра”.

Медиите на бандитите оприличават руските самолети на „разярени оси” и съобщават със страх, че машините от няколко часа държат в ужас джихадистите в региона.

Голямата агенция на бандитите „Степ Агенси” информира, че „руските военни самолети са поразили десетки цели в Тел Тукан, Албрагти, Алждида, Тавил Ал Халеб и Рас Алин, които се намират в района, в който падна хеликоптера в местността Абу Дхор”.

Няколко мощни авиорейда е имало и в района на град Саркиб. На тежки ракетни удари е била подложена и цялата територия на Алнайя в западната селска местност Джиср ал Шугур, а Хан Хейхун се намира под мощен артилерийски обстрел на сирийската армия, съобщава кореспондентът на „Степ Агенси”.

При това „журналистите” вече са променили версията си и твърдят, че руският хеликоптер е паднал сам заради техническа неизправност.

Припомняме, че бандитите, свалили транспортния хеликоптер Ми-8 и изгаврили се с екипажа и пътниците на борда му, влизат в коалицията „Джейш ал-Фатх”, която оглавява „Джебхат ан Нусра”.  В престъплението са участвали и терористи от групировката „Абу ал Тухур”, която си сътрудничи много тясно с бившето сирийско крило на „Ал Кайда”.

 

Над 800 терористи са загинали при опит за нападение на югозападната част на сирийския град Алепо, съобщи Генералният щаб на руската армия. В атаката, ръководена от групировката „Джебхат ан-Нусра“, са участвали около 5 хиляди бойци. Тя е била предшествана от настъпление на атентатори самоубийци с натоварени с експлозиви бойни машини на пехотата срещу позиции на правителствените войски, съобщи БНР.

Нападението е било отблъснато от сирийските правителствени сили с подкрепата на руската авиация, допълва началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на руските въоръжени сили Сергей Рудской.

По думите му, групировките „Ислямска държава“, „Джебхат ан-Нусра“, както и съюзени с тях формирования на т.нар. умерена опозиция продължават да атакуват сирийските войски в Алепо, с цел да обкръжат града и масово задействат атентатори самоубийци.

„При бойните действия бяха унищожени над 800 бойци, 14 танка, десет бронирани машини на пехотата, над 60 автомобила с монтирани оръжия“, заяви той.

Рудской заяви, че бойци на изток от Алепо са екзекутирали четирима човека, опитали се да напуснат града по създадените хуманитарни коридори.

По думите му групировките „Ислямска държава“, „Джебхат ан нусра“, както и съюзени с тях формирования на т.нар. умерена опозиция продължават да атакуват сирийските войски в Алепо с цел да обкръжат града и масово задействат атентатори самоубийци.

Той каза, че в Алепо са отворени седем хуманитарни коридора за мирни жители и бойци, които искат да сложат оръжие.

Рудской заяви, че руската авиация активно подкрепя сирийските войски в района на Алепо и нанася избирателни удари по противниковите бойци.

Кремъл призова да не се преувеличава заплаха на групировката „Ислямска държава” по адрес на Русия. По думите на прессекретаря на руския президент Димитрий Песков подобни нападки са характерни за хора, които „махат опашката”.В неделя бойци на ИДИЛ публикуваха в социалните мрежи заплахи по адрес на Русия. Те призоваха братята си да обявят джихад на Русия, макар че истинността на записа засега не е потвърдена, съобщи ТАСС.

Затова Песков заяви, че подобни информации не трябва да се взимат насериозно. Ислямистите са приели тактиката да заплашват и това за тях е нормална практика. Такива заплахи няма как да повлияят на последователната политика на Русия и на президента Владимир Путин относно борбата с тероризма, която трябва да продължи по всички направления, допълни Песков.

Dir.bg, Блиц

http://www.blitz.bg/news/article/433181

http://dnes.dir.bg/news/alepo-jihad-siria-23509821?nt=4

More in СВЯТ

1010x570

ООН за разрушенията в Газа: „Не сме виждали нищо подобно от Втората световна война“

май 3, 2024
Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
ukrainski-general-maior-mozhe-da-se-146

Украински генерал-майор: Май ще се наложи да се преговаря с Русия в някакъв момент

май 3, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Експерт: Военните игрички на Запада в Украйна ще приключат с ядрен отговор на Русия

май 2, 2024
1010x570

Председателят на Кримския парламент: Не са забравени жертвите в Одеса, нито техните палачи. На всеки ще се въздаде според делата

май 2, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024