ОБЩЕСТВО

Над 5 млн. лв. за тоя, дето духа: „реконструкция“ на уличното осветление във Варна по европроект! (снимки)

Над 5 млн. лв. за тоя, дето духа: „реконструкция“ на уличното осветление във Варна по европроект! (снимки)

Информационни табели за изпълнен проект по реконструкция на уличното осветление в Община Варна бяха закачени днес по електрическите стълбове в центъра на града. Куриозът е, че табелите висят върху отвратително изглеждащи стълбове, които не са виждали „реконструкция“ от минимум 10 години.

 

Стълб

Вероятно нямаше да е твърде лоша идея поне да им ударят една боя, както направиха с пилоните пред Катедралата „Свето Успение Богородично“, на които бяха вдигнати знамената по време на тържеството за празника на Морската столица.

Информационните табели, окачени върху ръждясали и с износена боя улични стълбове, носят логото на ЕС и  разясняват, че са изхарчени 5 млн лв за подновяване на уличното осветление.

Сълб

Тази гледка не само е достойна за рубриката „Пълен абсурд“. Тя гневи и възмущава гражданите на Варна. Представете си само реакциите на туристите, които се информират от таблите, изписани на английски език. Отвратителни, мръсни, ръждясали, изпотрошени, с висящи кабели стълбове, окичени с табели за изхарчени 5 млн лв за улично осветление.

Сълб

Не „абсурд“, а погром. Какво желаят господата общинари да внушат на гражданите и гостите на града ни? Че някой е прибрал парите и е направил табели? Лампичките горе са нови – добре. А грозните стълбове? А висящите от тях кабели, които минават и върху новичките информационни табели?

Не по-малък куриоз е видимото преправяне на срокa на приключване – от март 2015 година на март 2016 година.

Стълб Табела

Трябва ли Морската столица на България да бъде за резил?

Коментарите оставяме на Вас, драги читатели!

5,5 млн лв са изхарчени, а кичозните табели върху грозните стълбове са своево рода израз на начина, по който се управлява страната ни. На парче, на мръвка, на самотек, без мисъл, а за народа остава прахът в очите и кича на фона на всеобщия крах.

Дето се вика „След като не можем да ги бутнем, ще ги запалим“. За старите стълбове и новите лампи става дума, не за Тютюневите складове.

Спътник БГ

Начало

More in ОБЩЕСТВО

пловдивчанин

57-годишен пловдивчанин е в неизвестност от 6 месеца, апартаментите му са продадени

май 19, 2024
960x540

Музеят на сатирата в Габрово издокара Христо Иванов като тлъста куртизанка по жартиери и мазно кафе

май 18, 2024
3304fa90f521d83df63fc0ab1522882e

40% от българите не са прочели нито една книга миналата година, близо 2/3 не са ходили на театър

май 18, 2024
phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
1249613

Колтуклиева: Личният му „Лексус“ стои в двора на кооперацията, а борецът за евроценности използва държавата за лична употреба

май 17, 2024
Image_17939093_40_0

Край на авантата: Даваш стая или апартамент под наем на туристи – НАП разбира веднага

май 17, 2024