Важно

По форуми и соц. мрежи на запад искат Сорос да бъде даден на съд за престъпления против човечеството, а фондацията му – обявена за престъпна!

По форуми и соц. мрежи на запад искат Сорос да бъде даден на съд за престъпления против човечеството, а фондацията му – обявена за престъпна!

Сорос финансирал Майдана, гръцки медии и НПО във всички точки на света. Българският политолог Иван Кръстев негов доверен сътрудник, участва в най-тайните му срещи

Според западни медии, продължилата повече от 10 часа среща между Джон Кери и Сергей Лавров, има отношение с теча на документи от фондацията на Сорос, компрометиращи и Съединените щати

soros

Оромен теч на 2 500 документа от фондацията на Сорос „Отворено общество“ разкрива стратегията за отпускане на грантове  и друга информация за глобалната мрежа на американския милиардер. Новината мина почти незабелязано в българските медии, но в свободните западни сайтове предизвика истински шок и коментарите не спират вече седмица. Читатели от различни държави се надяват на арест на милиардера и изправянето му пред съд, а фондацията му да бъде обявена за престъпна и забранена.

От  документите става ясно, че световният „благодетел” е задкулисен продуцент на преврати и бунтове, бил е доста щедър към склонните да ампутират съвестта си и да подпомагат мръсните му игри. Дал е и около 700 000 долара за протестите на  тъмнокожите в отговор на полицейското насилие, довело до кръвопролитието в Милуоки.

България също е цитирана в тези документи.

Голяма част от документите показват ключовата роля на Сорос в преврата на Майдана. Спонсорирал е редица украински неправителствени организации, лично, или чрез свои доверени лица, се е срещал и координирал действията на водачите на отделните групи. Посланикът на САЩ в Киев Джефри Паейт също е участвал в задкулисното дирижиране на събитията през 2014 година.

Сорос-Пайет

 Къде сме ние?
 „Дневник” е известен с антируската си медийна линия днес, но пръв публикува информация за връзките на Пайет с украинския преврат. На 7 февруари 2014 година изданието в своя публикация пише:

„Запис на телефонен разговор, в който американски дипломати обсъждат със скандален тон какво да се прави в Украйна, бе публикуван в YouTube и Държавният департамент на САЩ не оспорва автентичността му. Близо 5-минутният запис е представен като разговор между Помощник държавния секретар Виктория Нюланд, която в момента е в Киев, и посланика на САЩ в страната Джефри Пайет. В него двамата обсъждат персонално кого да подкрепят от опозицията за политическия преход и как да привлекат в процеса ООН, а Нюланд, която е ключовият човек в администрацията по кризата в Украйна, казва „майната му на ЕС“ (fuck the EU). В разговора между двамата дипломати, публикуван във вторник, се чува как Нюланд казва на посланика, че не мисли, че Клич (Виталий Кличко) трябва да влиза в новото правителство”.

Парите не миришат само за тези, чийто нос е запушен, но Дневник не е изключение. Медиапул също „вечеря“ с  долари, още две наши електронни издания са на същото меню. Едно от тях рязко се преобърна и стана  антируски рупор, след като друга елитен медиен жиголо се премести от Дойче Веле в него.
Същите медии и техните наемни работници са в основата на всички доноси за липсата на медийна свобода у нас. Изключено е  да са цитирали себе си като пример как словото обслужва парите.

иван-кръстев

 Закуска с американския посланик Джефри Пайет и… Иван Кръстев 

От документ, озаглавен „Закуска с американския посланик Джефри Пайет“,  става ясно, че Сорос и Пайет са обсъждали проект „Нова Украйна”, как да се организира антируската пропагандна кампания в  страната и кой да бъде избран за президент. Тимошенко е отпаднала, като „свързано с всичко недостойно”.  На срещата са присъствали председателят на IRF и директорът на Американската агенция за международно развитие (USAID), който също играе ключова роля в преврата.

На въпросната закуска е взел участие и българският политолог Иван Кръстев, председател на УС на „Центъра за либерални стратегии”, който преди време се появи и на видео от тайна среща с Навални, също  спонсориран от Сорос.

„Закуската” се е състояла на 31 март, 2014 г., седмици преди избухване на гражданската война, след като украински  сили атакуваха Донбас.

На тази среща се обсъжда и въпроса за налагане на санкции на Русия. По време на разговора Сорос казва, че „Обама е твърде мек с Путин”.

Ярък пример как е мотивирана международната общественост за хибридна война срещу Русия  са документите за отпусканите средства на гръцки медии, пише сайта Pronews. gr , позовавайки се на документи на DCLeaks. com, който се явява аналог на WikiLeaks. Сайтът  изчезна няколко дни след публикацията на документите, но те могат да се видят на профила им в Twitter и в други медии.

В документ под наименованието „Инициатива на Отворено общество за Европа. Обсъждане на Украйна в Гърция” се казва, че  Сорос  е плащал на 6 гръцки вестника, 10 телевизионни канала и радиостанции, 6 новинарски сайта, за да изградят положителен образ на украинската революция, воден вероятно от страха за лошия исторически имидж на Украйна, създаден от украинските националисти по време на Втората световна война. Според документите, пари е трябвало да получат „около 50 лидери на общественото мнение и трендове в социалните мрежи”. Казано по-просто – 50 публично известни личности, достатъчно популярни, за да формират мнение.

Порошенко-Сорос

Най-дългата бележка, озаглавена „Краткосрочен и средносрочен план за цялостна стратегия за нова Украйна“  от 15 март, 2015 г., с гриф „Поверително“.

В нея  Сорос очертава подробна карта на действията на режима в Украйна и призовава за мерки за „възстановяване на боеспособността на Украйна, без да се нарушава споразумението от Минск“. За да направите възстановяването, отбелязва Сорос, „Генерал Уесли Кларк, полския генерал Скрипсцак и няколко специалисти под егидата на Атлантическия съвет ще съветва президента Порошенко“, съобщава сайта Mintpress news, наблягайки на други акценти в документите..

Сорос също така призовава за предоставяне на смъртоносни оръжия за Украйна и тайно обучение на украински военнослужещи в Румъния, за да се избегне прякото присъствие на НАТО в Украйна.

Припомняме, че Уесли Кларк беше генерален секретар на НАТО и е отговорен за бомбардирането на Сърбия през 1999 г. Тогава той издаде заповед да се стреля по руските войници, охраняващи международното летище в Прищина, въпреки че руснаците бяха там като част от съгласувана съвместна мироопазваща операция на НАТО-Русия.

Изданието припомня, че тогава британският командващ, генерал Майк Джаксън отказа да изпълни тази заповед: „Аз няма да започна Трета световна война за вас”.  Днес Кларк е бизнес партньор на Сорос в BNK Petroleum, дислоцирана в Полша.

Фондацията на Сорос „Отворено общество” стартира в края на 80-те години на миналия век. Той е автор на стратегия за изграждане на демокрацията, която му позволи да ограби бившите комунистически страни с помощта на „шоковата терапия”, пише още изданието. Сорос използва услугите на водещи финансисти и експерти, като Джефри Сакс, които трябваше да убедят постсъветските правителства да преминат рязко, а не постепенно към приватизация и пазарна икономика.

Филантропът Сорос в действителност е хитър бизнесмен, отбелязва изданието. „ Отворено общество” подкрепи президента на Либерия Елън Джонсън Сърлийф,   уреждайки му дори Нобеловата награда за мир за през 2011 г. Така Сорос, заедно с партньора си Ротшилд си осигури достъп до либерийското злато и цветни метали.

В друга своя бележка Сорос на практика  разкрива какви са тайните му интереси  в Украйна.

В един от документите от декември, 2014 г. пише: „Централно място в икономическата реформа ще бъде реорганизацията на Нафтогаз”, въвеждане на пазарни цени за всички видове енергии, които да сменят скритите субсидии”.  

Сорос призовава Петро Порошенко и министър-председателя Яценюк да пристъпят към шокова терапия: „Искам да се обърна към вас, за да се обедините с реформаторите във вашето правителство и да ви дам пълната си поддръжка за преход от типа „голям взрив”. Тоест, административният контрол да бъде намален, и икономиката бързо да се ориентира  към пазарни цени, а не постепенно, пише в бележката.

Изданието коментира, че разделянето на Нефтогаз на отделни компании ще позволи на Сорос да вземе под свой контрол един от новите отрасли и чрез приватизация да увеличи печалбите си. Той предлага и свой човек за консултант по приватизацията на Нефтогаз.

….

Украинският филиал на „Отворено общество” International Renaissance Foundation (IRF) стъпва в Украйна през 1989 година и за две години, до разпада на СССР,  влага 100 милиона долара в украински НПО.

Сорос не отрича, че е финансирал украинския Майдан 2013-2014 година, довел до  сваляне на Янукович от власт.  Още през 2004 година той участва активно в Оранжевата революция, която издига на власт корумпирания, но про натовски настроен Виктор Юшченко, чиято американска съпруга преди това работи в Държавния департамент. Сорос подпомага победата му чрез своята фондация „Възраждане”. Няколко седмици по-късно специалистът по организация на цветни революции Майкъл Макфол/по-късно става посланик на САЩ  в Русия –б.р/ казва пред  Washington Post:

„Дали американците се месят във вътрешните работи на Украйна? Да, но американските агенти биха предпочели други думи за описване на своята дейност – демократична помощ, поддръжка на гражданските общества и т.н.  Те се стремят да влияят на политическите промени в Украйна. Американската агенция за международно развитие, Националният фонд за демокрация и няколко други фондации, спонсорирани от някои американски организации, включително Freedom House, Международния републикански институт, Националния демократически институт, Центъра за солидарност, фондация Евразия, Internews и няколко други предоставят малки безвъзмездни помощи и техническа помощ на украинското гражданско общество. Европейският съюз, отделните европейски страни и Сорос с Международната фондация „Възраждане” направиха същото”.

Според документите,  фондацията на Сорос е финансирала създаването на Национален съвет за реформа; орган, създаден с  указ на Порошенко. Сорос пише: “ Международна фондация „Възраждане” – украинският клон на фондациите на Сорос, е единственият финансов поддръжник на  Съвета досега … „ Планът за реформи предвижда Порошенко да прокара свои решения за приватизация на Нефтогаз и рязко повишаване цената на газа без парламентарен дебат.

Яреско-Абромавичус-Квиташвили

В своите писма до Порошенко и Яценюк, Сорос намеква за ключовата си роля за избира на трима неукраински министри – Наталия Яреско, американски гражданин и бивш служител на Държавния департамент; Айварас Абромавичус от Литва в качеството на министър на икономиката и министъра на здравеопазването – Александър Квиташвили от Грузия.

В писмо от декември 2014 г. Сорос цинично отбелязва: „Провървя ви. Назначиха ви три министри, „нов украински” и няколко туземци, които са привърженици на този подход”.

На друго място Сорос пише как е създал впечатление в ЕС, че бившото правителство на Яценюк окончателно ще се справи с корупцията. Отбелязва, че ще убеди ЕС да плаща  11 000 000 000 € годишна помощ за Украйна: „Това е от съществено значение…да се промени широко преобладаващото мнение, че  Украйна е крайно корумпирана страна.

Коментари на западни читатели по темата, визиращи и други текстове в документите:

Добре свършена работа. 10 000 украинци вече са мъртви, а ще има още.

Когато той /американският посланик –б.р/ пита Сорос за политическите му възгледи, Сорос игнорира въпроса, но исканията (!), неговите НПО да бъдат участници в каквато и посока да поеме страната.

САЩ / ЕС / НАТО / ДжС са майсторите на хаоса. Удивително е как тази банда се провали с преврата в Турция. Смелата съпротива на турския народ успя да спре Турция от същия път надолу като Украйна, Сирия и дори Египет.

Милиардери като него имат само една лоялност: към пари и власт. Нищо друго. Няма родина, семейство,  няма култура и нямат съвест. Само любовта за власт и пари. Типичен психопат.

Казва, че Обама е  твърде мек с Путин, но Путин е твърде мек към този рептил. Путин трябва да намери специалисти за „мокри” поръчки, след всичко това  да направи добро на цялото човечество. Няма на света земя, в която след намесата на Сорос да не тече кръв- Африка, Азия, Европа.

Най-страшното на руската пропагандна машина е, че стигна опасно близо до истината.

Означава ли това, че Сорос и тези, които са наредили насилието на Майдана,  ще бъдат обвинени за убитите през февруари 2014?

Тези хора са масови убийци, започват, войни, водят до мизерия и обедняване на хората …. Надяваме са да има съд за тях и да отидат в ада!

 …

Читател цитира извадка от документите, разговор между Джон Кери и Джордж Сорос, във връзка с някакво пътуване:

Сорос (със зъл смях): Първо ще изключим Украйна, Русия, а след това и света…   Джон Кери (угоднически): Да, Мастер !!!!

 Част от документите може да видите Тук

 

Между редовете.сом

http://mejdu-redovete.com/%d1%81%d0%be%d1%80%d0%be%d1%81%d0%b3%d0%b5%d0%b9%d1%82-%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8-%d0%b2-%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%b0%d0%b4%d0%bd%d0%b8-%d0%bc%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%b8-%d1%81%d0%be/

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022